Back to top

L'efecte Brexit a la demarcació de Tarragona

Després que el passat 1 de febrer el Regne Unit deixés de formar part de la Unió Europea, analitzem amb PIMEC Tarragona com afectarà aquest nou panorama a les empreses del territori.
Brexit

El passat dissabte, 1 de febrer, els britànics deixaven de ser, oficialment, de la Unió Europea, després de 47 anys. I ho feien 3 anys després d'un referèndum, en què gairebé el 52% dels britànics van votar a favor del Brexit.

Una situació que va despertar una sèrie de pors i preocupacions entre els empresaris que tenen alguna vinculació amb el Regne Unit. Entre ells, diverses empreses de la demarcació de Tarragona.

Per aquest motiu, la Cambra de Comerç de Reus va organitzar el passat mes d'octubre una jornada per resoldre el conjunt de dubtes que generava, i que continua generant, el Brexit a nivell econòmic. En aquest sentit, el director territorial de l'Institut Espanyol de Comerç Exterior a Catalunya, José Ignacio Pradas, va dir als empresaris de la demarcació que s'havien de preparar per a un Brexit dur.

Possible acord de lliure comerç

Quatre mesos després, i amb el Regne Unit fora de la UE, el panorama sembla que hauria canviat. Així ho asseguren des de PIMEC Tarragona, després de les últimes declaracions del primer ministre britànic, Boris Johnson, qui feia pública la seva voluntat de crear un acord de lliure comerç.

Una situació que el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, considera que s'acabarà produint i que, per tant, els empresaris de la demarcació no haurien de preocupar-se.

Paraules clau:

Notícies relacionades