Back to top

L'empresa Quatre Quaranta Gestió Cultural i Social, nova gestora de Cal Massó

L'adjudicació és per a un termini de 2 anys, amb la possibilitat d'ampliar-lo per dues anualitats més, a raó d'un any i un any
L'empresa Quatre Quaranta Gestió Cultural i Social nova gestora de Cal Massó

L'Ajuntament de Reus ha finalitzat el procés de licitació del Centre Cultural Cal Massó i ha resolt a favor de la proposta presentada per Quatre Quaranta Gestió Cultural i Social SL. L'adjudicació és per a un termini de 2 anys, amb la possibilitat d'ampliar-lo per dues anualitats més, a raó d'un any i un any. Cal destacar que aquest és el segon procés de licitació que s'ha convocat des del consistori reusenc per tal de trobar un nou gestor des l'espai.

El cànon que haurà d'abonar l'adjudicatari serà de 2.400 euros al mes. De fet, durant les festes de Misericòrdia, la regidora de Cultura ja avançada que el procés es resoldria en breus.  

Segons ha pogut saber Canal Reus, avui es farà públic aquest anunci d'adjudicació que permetrà reobrir, properament, el centre cultural. En aquest sentit, la mesa de contractació ha valorat la definició del projecte artístic que parteix d'una bona diagnosi de la situació cultural de Reus i que consolida les línies interdisciplinàries de l'equipament, dividint les línies d'activitats en quatre eixos que abasten des de les arts escèniques de petit format, fins a les noves formes de creació que ofereix internet, passat per activitats d'arts visuals i d'experimentació amb artistes emergents.

La mesa de contractació ha tingut en compte la definició del projecte de 'Quatre Quaranta'. Aquest apostarà per un projecte artístic basat en quatre eixos. D'una banda, se centraran en les arts escèniques de petit format i en les activitats d'arts visuals. Així mateix, buscaran un lloc per a les noves formes de creació que ofereix la xarxa i oferiran un espai per a l'experimentació amb artistes emergents. Tanmateix, també apostaran per la creació local, tant de Reus com del Camp de Tarragona. Una característica que es convertirà en un dels pilars del centre.

 

D'altra banda, la proposta tindrà en compte una estreta relació amb centres formatius com l'escola d'Art i Disseny de la Diputació i el batxillerat artístic de l'IES Gabriel i Ferrater. Tot plegat, una aposta per fer revifar el que ha estat una pèrdua dels agents culturals de la ciutat.  

Una nova etapa després de la gestió d'Isaac Albesa

D'aquesta manera, l'empresa Quatre Quaranta Gestió Cultural iniciarà una nova etapa després de la renúncia d'Isaac Albesa, anterior gestor del centre, el setembre de 2017. En aquell moment, l'Ajuntament de Reus va obrir un concurs públic que va quedar desert. El febrer de 2018 es va reprendre el procés amb un segon concurs que, en aquella ocasió, sí va captar l'atenció de fins a 5 empreses i persones per gestionar el Centre de Cal Massó.

Uns mesos més tard, l'Ajuntament ha aconseguit tancar aquesta adjudicació que permetrà, en unes setmanes, reobrir aquest espai un any després del seu tancament.

Notícies relacionades