Back to top

L'equip de govern de Mont-roig tomba la creció d'una agenda pública dels regidors

La sessió plenària d'aquest dimecres a l'Ajuntament de Mont-roig ha vist com l'equip de govern tombava una moció d'Esquerra que reclamava la publicació de les agendes dels càrrecs públics. El govern municipal ha justificat la seva negativa per manca de concreció de la proposta i evitar mal interpretacions. Aquest punt ha estat el més tens del plenari.
ple mont-roig

El ple de Mont-roig de juliol ha servit, principalment, per aprovar tràmits administratius com les dates de les dues festes locals o declarar disponible la partida d'increment del capítol 1. En aquest cas ha de servir per millorar les promocions internes dels funcionaris de l'Ajuntament. Tot i això, hi ha hagut moments de tensió. Sobretot, arran de la moció d'Esquerra en la qual demanaven més transparència i la publicació de les agendes dels regidors. Fins i tot l'alcalde ha intervingut en la defensa de la negativa.

La portaveu d'ERC-AM, Irene Aragonès, ha subratllat que 'estic segura que posarà en marxa, d'aquí uns mesos, l'agenda pública a mans de la seva cap de premsa. Si ho volen fer, per què no ens donen suport i ho aproven'. En resposta, l'alcalde Fran Morancho ha sentenciat que 'vostè està fent servir conceptes com la por a la transparència i això és fals. Només els havíem demanat que ho retiressin per falta de concreció, per res més'. 

La resta de l'oposició ha donat suport a la proposta, tot i que s'ha tombat per la negativa de tot l'equip de govern. El portaveu del partit de Ciutadans, Francisco Velasco, ha destacat que 'crec que falta transparència i que hauríem de fer un exercici per justificar una mica la dedicació'. Per la seva banda, el portaveu del PDeCAT, Francisco Chamizo, ha destacat que 'crec que falta una mica més de cortesia, com quan vostè marxa de vacances i no sabem on està. Crec que no costa res'.

L'equip de govern també ha tombat una proposta del Partit Demòcrata Europeu Català a través de la qual demanaven localitzar diversos punts del municipi per poder locals nous espais per practicar esport a l'aire lliure. Des de l'equip de govern han assegurat que ja s'hi està treballant i que així ho contempla el Pla d'Acció Municipal.