Back to top

L'equip de govern tira endavant el Pla Estratègic en solitari

Tots els grups de l'oposició hi han votat en contra justificant que es tracta d'una rèplica del Pla d'Acció Municipal i que està carregat d'obvietats
L'alcaldessa, Camí Mendoza, i el regidor de Noves Tecnologies, Eduard Pellicer

Cambrils ja té Pla Estratègic de ciutat intel·ligent. El projecte iCambrils, com es coneix el document ha superat el ple d'aquest juliol amb l'únic vot favorable de l'equip de govern.

La resta dels grups municipals que es troben a l'oposició han votat en contra de la proposta, segons han explicat durant la sessió, per les obvietats del document i les similituds amb Pla d'Acció Municipal. A més han criticat la poca eficàcia del procés de participació que es va organitzar al voltant d'aquest projecte.

"És excloent i s'han maximitzat les capacitats tecnològiques", ha remarcat la regidora no adscrita, Encarni Bello. "No donaré suport a un document que assegura que al juny del 2019 el teatre auditori estarà acabat", ha asseverat el portaveu de l'Assemblea de Cambrils, Iván Sanz. Per la part del Partit Popular, el seu portaveu, David Chatelain, ha titllat el document d' "absoluta obvietat". Ciutadans ha lamentat que s'hagi convertit en un altre Pla d'Acció i el Nou Moviment Ciutadà ha insistit en la qüestió d' "una participació ciutadana ínfima".

Per la seva part, l'equip de govern ha lamentat que l'oposició no s'hagi implicat com esperaven en la redacció del pla. "El paper de l'oposició és molt còmode. És per dir no i no", ha increpat el regidor de Noves Tecnologies, Eduard Pellicer.

D'altra banda, l'equip de govern assegura que el 61% de les accions que inclou el pla són propostes de la ciutadania i manifesta la necessitat d'aprovar el document per tal d'accedir a subvencions dels fons europeus.