Back to top

L'ERO de l'ajuntament de Cambrils afectarà menys persones de les previstes

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, assegura que l’ERO de 45 treballadors anunciat al gener afectarà, finalment, menys persones de les previstes. Així ho ha afirmat en el transcurs del ple municipal contestant preguntes sobre la qüestió que han formulat els dos grups de l’oposició.

 

Gairebé un centenar de treballadors municipals de l’ajuntament de Cambrils s’han concentrat, aquest dimarts al matí, al vestíbul de la casa de la vila, coincidint amb la celebració del ple ordinari del consistori. Amb la lectura d’un manifest han volgut denunciar la manca d’informació i de transparència de l’equip de govern en la qüestió de l’Expedient de Regulació d’Ocupació, que es va anunciar al mes de gener. Exigeixen un canvi d’actitud que impliqui escoltar, dialogar i buscar alternatives a les retallades.

 

Els treballadors, que han entrat al saló de sessions per tal de mostrar el seu rebuig a la forma com s’està gestionant l’ERO, denuncien també una persecució als delegats sindicals.

 

Pel que fa al plenari, els dos grups de l’oposició han formulat preguntes al consistori referents a l’ERO i al retard en la seva aplicació. Tant PSC com Nou Moviment Ciutadà per Cambrils, asseguren que un bufet d’advocats tarragoní està treballant en la seva confecció, i que la llista d’afectats ja està clara. En aquest sentit, l’alcaldessa del municipi ha respost que el retard es traduirà en menys persones afectades.

 

L’alcaldessa no ha concretat però, quan es presentarà l’ERO ni quan s’iniciaran les negociacions amb els representants dels treballadors. Tot i això afirma que el procés es troba ja en la seva recta final.