Back to top

Les acrobàcies de la Nova Moixiganga deliten el públic

La Nova Moixiganga ha fet la seva primera actuació en el marc dels actes previs a la Festa Major de Sant Pere. Dotze acròbates de diferents nacionalitats i edats han delitat el públic amb les seves construccions, i han seguit reivindicant una festa major per a tots.
Les acrobàcies de la Nova Moixiganga deliten el públic

Acrobàcies, construccions humanes i tombarelles. La Nova Moixiganga de Reus ha fet aquest dimarts a la tarda la seva primera actuació. Una presentació en societat aprofitant la Festa Major de Sant Pere, i que ha aconseguit sorprendre i delitar el públic. Dotze acròbates de Reus Circ Social han demostrat les habilitats adquirides durant els darrers mesos, posant en relleu que la festa major ha de ser per a tots. "No només es tracta de mirar la Festa Major i ser passius, sinó que també ser actius. Som un projecte molt multicultural que ha volgut recuperar la moixiganga perquè l'acrobàcia està al rerefons de moltes tradicions de la Mediterrània, i les persones nouvingudes poden fer la seva aportació", explica el president de l'ONG Grans Projectes Solidaris, Rafael Arencón.

La Nova Moixiganga ha aprofitat també per presentar el seu vestuari, taronja i vermell, que intenta ser fidel als antics vestits de la Moixiganga a Reus però afegint-hi creativitat pròpia. "El vestuari és un element més, com la música. Hem recuperat a Banyoles una antiga partitura de la música que tenia la moixiganga a Reus. Promovem aquesta dialèctica de tradició i progrés: ser creatius però a partir d'una base comuna que tots tenim", afegeix Arencón.

El grup d'acròbates espera integrar la Nova Moixiganga a la Festa Major de Reus i convertir-la en un element més d'inclusió social.