Back to top

Les afectacions econòmiques del coronavirus

L'Ibex 35 ha registrat, aquest dijous, la pitjor caiguda de la seva història.
Ibex 35

La crisi provocada pel coronavirus no és només sanitària, sinó també econòmica. Així ho demostren els números vermells de les principals borses del món, que durant les últimes setmanes han caigut en picat.

Entre elles, l'Ibex 35 que aquest dijous ha tancat la pitjor sessió de la seva història amb unes pèrdues de fins al 14,33%, situant-se als 6.385 punts i, per tant, tornant als nivells del 2012.

La pitjor amenaça econòmica des de l'última crisi

En aquest sentit, alguns càlculs apunten que les borses mundials ja podrien haver perdut més de 13 mil milions de dòlars en les últimes setmanes. Per aquest motiu, són molts els economistes que asseguren que ens enfrontem a la pitjor amenaça econòmica des de l'última crisi financera.

No podem parlar de crisi econòmica

No obstant això, i segons el catedràtic d'Economia de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Maria Arauzo, no podem parlar, tècnicament, de crisi econòmica. El que és segur és que les conseqüències econòmiques d'aquest coronavirus ja s'estan començant a notar. I és que són moltes les empreses que ja estan perdent diners

Notícies relacionades