Back to top

Les AMPES: "no podem fer front al cost de la neteja per les extraescolars"

Asseguren que l'Ajuntament s'escuda en una clàusula que els permet imputar el cost de la desinfecció per les activitats fora de l'horari lectiu. Ja han dit que no se'n poden fer càrrec.

L'Ajuntament de Reus va assegurar la setmana passada en una reunió amb les associacions de mares i pares de les escoles de la ciutat que calia que es fessin càrrec del cost de la neteja i desinfecció dels espais que s'utilitzen. Una clàusula permet fer-ho, per bé que fins ara aquest servei sempre ha recaigut sobre el consistori. 

Les AMPES critiquen les formes del consistori, que els ha informat quan ja han començat les activitats extraescolars, i asseguren que no poden assumir aquest cost. "I si no l'assumim nosaltres recaurà sobre les famílies, que hauran de pagar més per les activitats", diu Antònia Álvarez, presidenta de l'AMPA de l'escola Joan Rebull de Reus. De fet, segons Álvarez, "avui hem presentat una queixa formal per escrit a l'Ajuntament i tenim l'esperança que ens convoquin a una reunió amb el regidor". El PSC també s'ha sumat a les crítiques de les AMPES

El cost aproximat de tota la neteja extra que cal fer enguany a les escoles és de 600.000 euros, tal i com va informar el regidor d'Educació, Daniel Recasens. Álvarez assegura que no han esclarit què els pertocaria pagar, perquè l'empresa encarregada de la neteja no els ho ha comunicat. A més, l'empresa té un contracte municipal, "pel que ens han dit que no podem buscar una alternativa", diuen des del Joan Rebull. 

Problemes també amb les beques menjador

Álvarez assegura també que hi ha famílies que no poden accedir a les beques menjador per problemes burocràtics. Assegura que des de l'arrancada de curs, no se n'han tramitat. Una queixa que se suma a les que feia la CUP ara fa unes setmanes

Paraules clau:

Notícies relacionades