Back to top

Les Biblioteques Municipals comencen les activitats d'estiu

Aquest dilluns 2 de juliol han començat les activitats d'estiu a les Biblioteques Municipals de Reus. Concretament i durant cada dilluns del mes de juliol es realitzarà el cicle Biblioteques amb DO, a la Biblioteca Central Xavier Amorós, i posteriorment el mes d'agost i també els dilluns, però a la Biblioteca Pere Anguera, es realitzarà el cicle «Biblioteca chill out», protagonitzat per músics de la zona.
Pere Anguera

Durant tot l'estiu, els divendres de juliol i agost, a les 10 h del matí, i per a grups concertats tant a la Biblioteca Xavier Amorós com a la Pere Anguera, es realitzarà "L'aparador de les meravelles", el joc de lectura d'aquest estiu 2018, que consta també de del club d'estiu per a lectors i lectores de fins a 13 anys (els dimecres a les 18:30 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós, i els dijous també a les 18:30 h, a la Biblioteca Pere Anguera). El joc de lectura d'estiu també compta amb l'exposició «L'aparador de les meravelles», el mes de juliol a la Pere Anguera, i el mes d'agost a la Xavier Amorós.

Una altra de les activitats és el joc de paraules amb Pompeu Fabra, a càrrec de Còdol Educació, i que s'ha batejat com a "Tastaohlletres", i es du a terme els dimarts de juliol i agost, a les 18:30 h, a la biblioteca Pere Anguera.

Destacar també el taller "Llegir & dibuixar", a càrrec de Francesc Miguel, una activitat que té l'objectiu d'explorar petits llibres estiuencs amb el dibuix, i que es durà a terme els dimecres de juliol i agost, a les 18:30 h, a la Biblioteca Pere Anguera.

La Biblioteca del Centre de Lectura du a terme també una proposta pensada per a petits, de 6 a 10 anys, titulada "La volta al món a través dels contes", a càrrec de Marta Vidal. Aquesta activitat és gratuïta per a socis del Centre de Lectura i per als lectors de les Biblioteques Municipals. Per la resta d'assistents té un cost de 5 € per sessió. Es realitzarà els dies 5 i 19 de juliol, i 2, 16 i 30 d'agost.

El cicle Biblioteques amb DO compta amb la col·laboració de la DO Catalunya i enguany ha posat el focus especialment a la música amb motiu de la commemoració de Reus Ciutat de la Música 2018, de la mateixa manera que el cicle Biblioteca Chill out també es dedica especialment als músics de la zona.

 

Memòria de l'edifici

D'altra banda, la Biblioteca Central Xavier Amorós vol aprofitar el temps d’estiu per fer una crida en motiu del seu 15è aniversari i recollir tota aquella informació que faci referència a l'edifici de la Biblioteca, l'antic escorxador municipal. Tothom que tingui històries, imatges, o algun record personal, qualsevol cosa per explicar de l'antic escorxador es pot posar en contacte amb la BCXA per tal de poder donar el seu testimoni i així entre tots poder recuperar la memòria d'aquest edifici.

 

Horari d'estiu a les Biblioteques Municipals

Durant l’estiu, fins el 10 de setembre, l’horari de les Biblioteques Municipals canvia, i s’amplia l’horari de la Sala de col·lecció local per tal d’afavorir la consulta a estudiants i investigadors en el període de vacances.

  • Biblioteca Central Xavier Amorós:
    Matins de dilluns a divendres de 10 a 14 i tardes de dilluns a dijous de 17 a 20. La Sala de Col·lecció Local obrirà de dilluns a divendres de 10 a 14 (1 hora més cada dia) i les tardes del mes de juliol de dimarts a dijous de 17 a 20.
  • Biblioteca Pere Anguera
    El matí de divendres de 10 a 14 i les tardes de dilluns a dijous de 17 a 20. 

Paraules clau:

Notícies relacionades