Back to top

Les Borges, en peu de guerra contra la brossa

Les Borges del Camp ha obert la guerra contra els abocaments incontrolats. Des de l'Ajuntament estudien imposar sancions per frenar l'acumulació de deixalles de tot tipus com mobles, electrodomèstics i restes vegetals. També busquen conscienciar la població per reciclar millor i reduir costos.
Abocadors incontrolats a les Borges del Camp.

Acumulació de deixalles en camins i també prop dels contenidors. Aquesta és la situació que l'Ajuntament de les Borges del Camp vol erradicar. Per això està treballant en la idea de sancionar totes aquelles persones que abandonin deixalles voluminoses a diferents espais del municipi. De fet, asseguren que és una problemàtica que es repeteix a diferents municipis petits. L'alcalde del municipi, Joaquim Calatayud, lamenta que sufragar el cost del servei de la brossa s'està convertint en una gran dificultat per als ajuntaments. Per això demana més implicació de la ciutadania a l'hora de dur a terme, correctament, la recollida selectiva.

D'altra banda, ha destacat que 'l'import de la brossa és de 180.000 euros a l'any i l'has de repercutir sobre el rebut i, si no prenem mesures, es convertirà en un cost inassumible per a moltes famílies'. Recorden també que l'Ajuntament té establert un servei de recollida de voluminosos gratuït. De fet, cada mes, reben aproximadament unes 25 sol·licituds.

Paraules clau: