Back to top

Les Cambres s'uneixen per les grans infraestructures

Les Cambres de Reus i Tarragona s'han unit per anar de la mà i reclamar tant al Ministeri de Foment, com a la Generalitat, la posada en marxa de les infraestructures claus per al territori. Una de les seves primeres accions serà reunir-se amb els alcaldes de les dues ciutats per treballar conjuntament.
Les Cambres de Reus i Tarragona s'uneixen per les grans infraestructures

La demarcació de Tarragona ha decidit unir-se per exigir millores en infraestructures i connectivitat. Aquest dimarts se n'ha pogut conèixer un nou exemple. Després que els alcaldes de Reus, Tarragona, Cambrils, Salou, Vila-seca i la Generalitat assumissin un acord pels serveis ferroviaris del Camp de Tarragona, ara les Cambres de Comerç de Reus i Tarragona també s'hi volen unir. Han signat un acord per reclamar al Ministeri de Foment i al Govern de Catalunya que s'executin i s'enllesteixin infraestructures essencials per al territori com l'A-27 o el Corredor del Mediterrani. El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ha reconegut que 'les cambres tenen un gran poder, però volen anar acompanyades dels dos grans ajuntaments del Camp de Tarragona,  com en són l'ajuntament de Reus i el de Tarragona'.

Amb l'objectiu de crear un lobby institucional per anar tots a una, els presidents de les Cambres han destacat fins a nou elements clau. Entre ells, també han destacat l'execució de l'estació intermodal per fer créixer l'aeropor de Reus, potenciar el Port de Tarragona, així com millorar la connexió al sud amb l'estació de Reus. La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, ha esmentat que 's'han fixat en l'any 2021, atès que és un moment clau on passaran moltes coses com la finalització de les concessions de l'autopista AP-7 o que el corredor ferroviari entre Vandellós-Perafort-Sacuïta estarà en servei i la oferta de regionals a Barcelona farà que el trajecte sigui molt més curt'. El primer pas de les Cambres serà reunir-se amb els alcaldes de Reus i Tarragona per posar-se a treballar de manera conjunta. A la vegada, han assegurat que aquest acord està obert a la resta de Cambres de Comerç del territori i als agents econòmics.

Paraules clau: