Back to top

Les campanades donen el tret de sortida a Corpus

ADRIÀ MORTE

Els campaners de Reus han donat el tret de sortida de la festivitat de Corpus amb el tradicional toc de festa.

A les 9 del matí, els membres dels agrupaments escoltes i guia Misericòrdia i Montsant-Cim han repicat la campana Petra Clàudia i la de Sant Bernat, també coneguda com la dels Gegants.

Les campanes es podran tornar escoltar aquesta tarda per anunciar la sortida dels gegants i la mulassa i el proper dissabte a partir de les 12 del matí per donar a conèixer la vigília de la festa del Corpus.

El diumenge 7 de juny, a les 10 del matí, anunciaran la sortida dels gegants i a dos quarts de vuit de la tarda, del mateix dia, comunicaran la sortida de la processó.

Precisament, enguany els campaners compleixen 15 anys. Per celebrar-ho han dissenyat una samarreta commemorativa i han organitzat tot un conjunt d’activitats pel proper dissabte 13 de juny. 

 

I després del toc de campanes centenars de nens i nenes s’han aplegat a la plaça mercadal per gaudir de la ballada dels Gegants i la Mulassa. Un matí on s’han repartit més de 2.000 coques amb cireres pels infants d’una vintena d’escoles de la ciutat. Alhora, a la plaça del Castell, ja es pot contemplar l’ou com balla.

Expectació màxima. Més de 2.000 nens i nenes de les escoles de Reus s’han reunit a la plaça del mercadal per gaudir de la ballada dels gegants ila Mulassa.Toti el fort bat de sol, l’espera s’ha fet més amena amb la tradicional coca amb cireres, el producte estrella de la festivitat de Corpus:

A dos quarts d’11 del matí el Vitxet ila Vitxeta, els japonesos i els gegants negres han obert la jornada creant l’eufòria i l’alegria de tots els infants de la plaça. Després d’una petita ballada, ha arribat el torn dela Mulassaque enguany compleix 290 anys.

La veu de centenars de nens i nenes l’han fet sortir de l’Ajuntament. Tot seguit, s’han sumat els gegants moros i indis, el final perfecte per tots els escolars que s’han aplegat a l’epicentre de Reus. Molt a prop, al pòrtic de Sant Sebastià de la plaça del Castell, es pot veure l’ou com balla, una element instaurat des de l’any 2008. Segons Carrutxa, un element documentat per Corpus en moltes poblacions catalanes com Barcelona, Igualada, Manresa o Vic. A Reus però, no consta que s’hagués realitzat mai abans.