Back to top

Les cares de les properes eleccions municipals a Reus

Les eleccions municipals del 2019 comencen a desvetllar algunes incògnites respecte a les candidatures locals. A Reus, cinc dels set partits polítics amb representació actual al plenari ja tenen clar qui encapçalarà les seves llistes.
Candidats Reus

L'horitzó dels nous comicis locals està més a prop i les formacions polítiques ja tenen marcat al calendari el mes de maig de 2019. Algunes, fins i tot ja tenen clar qui serà la seva cara visible.

És el cas del PdeCat, qui ha ratificat a Carles Pellicer amb un 93% de suport. Pellicer ha fet valer la segona qüestió de confiança vinculada als pressupostos i presentada en aquest mandat. Ara, espera reafirmar la seva figura com alcalde de Reus per tercer cop.

En el cas de la CUP, aquest juliol es va fer públic que el partit es presentaria en solitari després de rebutjar afegir-se a la llista unitària republicana. Marta Llorens serà qui encapçalarà als anticapitalistes.

La primera incògnita ve de la mà de Ciutadans, que es troba a l'espera d'un procés intern per escollir candidat. El fins ara portaveu de la formació taronja, Juan Carlos Sánchez, ha assegurat a aquest mitjà de comunicació que té la intenció de tornar-se a presentar com alcaldable.

No és el cas del socialista Andreu Martín, qui optarà al càrrec de batlle de Reus per primer cop.

Pels volts de Sant Jordi, era la republicana Noemí Llauradó, qui feia públic la seva candidatura a l'alcaldia, després que el partit la ratifiqués.

El segon interrogant amb marca reusenca el protagonitza el Partit Popular, que està pendent d'un procés intern que ratifiqui a Sebastià Domènech per segon cop. La cúpula popular tarragonina liderada per Alejandro Fernández veu amb bons ulls aquesta proposta.

Per últim, des de les files de l'Ara s'auguren canvis. Jordi Cervera, el fins ara portaveu del partit independent, ja té substitut. Serà Daniel Rubio, actual número dos de l'agrupació política.

Les formacions de nova creació també estan preparant el terreny de les municipals. És el cas de Primàries Reus, la plataforma sobiranista que ja compta amb 350 adherits i que espera arribar als 500 que ajudin a configurar una llista unitària.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades