Back to top

Les cares polítiques que desapareixen del panorama cambrilenc

En plena campanya electoral, analitzem l'altra cara de la moneda a Cambrils: les cares d'aquells polítics que a dia d'avui són presents al plenari municipal i que de cara al proper mandat, desapareixen.
eleccions

Els alcaldables de tots els pobles i ciutats de Catalunya es van conèixer a finals d'abril i amb la publicació dels noms de totes les candidatures, també s'han esvaït tots els dubtes sobre qui és segur que no entrarà als respectius ajuntaments. En el cas de Cambrils, les primeres baixes les protagonitzen Imanol Rico, actual portaveu de Ciutadans i Mercè Dalmau, portaveu de PdeCat. Dalmau ho va anunciar a principis d'any, al·legant que havia acabat la seva vida política, mentre que Rico no ho ha comunicat públicament. Això, pel que fa a les primeres posicions de les llistes electorals.

També hi ha canvis importants a les files d'Esquerra per exemple, on hi ha un ball de noms respecte al 2015. Així, al 2019 Eduard Pellicer passa del segon al quart lloc de la llista, mentre que Jaume Gila baixa al sisè. En canvi, Alejandro García puja fins al segon lloc. Al tercer lloc de la llista republicana hi trobem a Cinta Ballesté, qui fa quatre anys es trobava al costat d'Oliver Klein, militant per Nou Moviment Ciutadà. Però després de la desfeta que va patir el partit municipalista amb l'estripada de carnet conjunta de tres regidors: Cinta Ballesté, Imma Sierra i Santi Gámez. Ballesté no és l'única que canvia de partit; Sierra serà la número dos del Partit Popular, substituïnt a Carme Cros -qui passa a tancar la llista després de dotze anys dedicats a la política-, mentre que Gámez ocupa el tercer lloc de la llista de Ciutadans.

Precisament a la formació taronja és on s'ha vist més canvi respecte els anteriors comicis. Imanol Rico desapareix per complet de l'esfera cambrilenca deixant lloc a Juan Carlos Romera, qui s'estrena com a cap de llista. En els primers llocs també hi ha cares noves, com és el cas de María Muñiz, una de les impulsores del col·lectiu que es va mobilitzar en contra de l'ocupació de l'edifici de la Residència Montemar. Pel que fa a la regidora no adscrita Encarni Bello, qui va formar part de Ciutadans al 2015, no formarà part de cap llista i per tant, tanca de moment el capítol polític de la seva vida. 

Tornant al trencament de Nou Moviment Ciutadà, la marxa de Ballesté, Sierra i Gámez a finals d'octubre de 2017 ha obligat a Klein a buscar altres companys de viatge. És per això que ha renovat la llista amb noms ja existents als passats comicis però que ara, guanyen protagonisme.

Ara bé, l'escissió del partit també s'ha notat amb la creació d'una nova formació amb la qual comparteixen colors corporatius. Es tracta d'ADN Cambrils, liderat per Tomás García, qui en el seu dia va formar part de NMC. Una situació similar ha passat amb Podemos, amb Laura Moreno com a número u, sent una candidatura que neix a partir de l'existència d'Assemblea de Cambrils.

Altres partits que també treuen el cap per primer cop amb la intenció d'arribar a governar a Cambrils són la CUP, amb Sara Estalella al capdavant; Primàries Cambrils liderat per Teresa RecasensAlternativa Mediterránea amb José Luis Villares com alcaldable.

Un panorama polític que a Cambrils ofereix moltes incògnites envers la cita amb les urnes. El que costa d'imaginar és la governança sense pactes municipals. Una sèrie de dubtes que només es podran començar a resoldre a partir de l'escrutini del 26 de maig.

Paraules clau:

26M

Notícies relacionades