Back to top

Les corals s'adapten a l'era COVID

A l'Orfeó Reusenc s'han hagut de reprogramar assajos, redistribuir espais i incrementar les tasques de neteja. Més enllà de la mascareta obligatòria per tothom, el director ha de portar una pantalla.

Les agrupacions corals, els orfeons i els grups de gòspel entre d'altres... de fet, totes les entitats que canten o tenen activitats vinculades al cant han hagut d'adaptar-se a l'actual situació de pandèmia. Reprendre els assajos ha hagut d'esperar fins després de l'estiu, i el panorama ha canviat radicalment respecte al que passava just abans de la pandèmia. Les mesures de seguretat són ben presents en una activitat que sempre ha comportat un to alt de veu i en la qual el director es considera la diana de tots els cantaires. 

A l'Orfeó Reusenc, a la Sala Mestre Mateu, on abans hi havia una cinquantena de cantaires, ara hi ha una dotzena de senyals a terra que indiquen on s'han de col·locar els integrants de la massa coral. La pandèmia ha obligat a redistribuir tots els espais de l'entitat, també la sala d'assajos: Aforament limitat, assajos reprogramats, pistoles per prendre les temperatures als cantaires, ús de gel hidroalcohòlic i fins i tot un document de responsabilitat personal. A tot plegat cal sumar-hi canvi d'horaris, descansos per respirar i una neteja intensiva de les zones comunes. 

Orfeó Reusenc COVID

I si no n'hi hagués prou, els cantaires han de fer l'activitat amb mascareta i el director cal que dugui en tot moment una pantalla protectora, perquè és qui rep la veu -i per tant l'aire- de tots els cantaires. L'Orfeó Reusenc, tal vegada, no podrà assajar conjuntament en tot el curs. Abans de la pandèmia, cada setmana es trobaven tots plegats com a mínim un cop per setmana. 

Paraules clau: