Back to top

Les darreres hores de la campanya electoral

Només Junts per Reus i la CUP celebren actes de final de campanya aquest divendres al vespre. Esquerra el va dur a terme dijous a la plaça de la Llibertat, amb més d'un centenar de persones. El PP i Cs continuen sense fer grans esdeveniments, i l'acte de la Sala New York haurà estat el central del PSC.
Les darreres hores de la campanya electoral

Aquest divendres es posa punt i final a la campanya de les eleccions municipals del pròxim diumenge. Una campanya ensopida, amb pocs grans titulars i gairebé cap estirabot. Només els debats han permès l'intercanvi d'idees i projectes. La gran majoria de formacions han reciclat el programa electoral de passats comicis i fins i tot s'han posat sobre la taula projectes que ja formen part del planejament urbanístic. 

Esquerra i Junts per Reus han estat molt constants en les seves exposicions. Pràcticament cada dia han volgut llençar el seu missatge electoral. Des de conferències a rodes de premsa passant per entrevistes i la participació en els debats. ARA Reus també ha col·locat molts missatges, amb insistents actes i propostes. 

Als antípodes dels tres partits del govern s'ha col·locat el bloc constitucionalista. Cs i PP només han celebrat un acte en tota la campanya. El PSC, que durant la primera setmana de campanya va estar completament desaparegut, ha llençat els quatre eixos del seu programa els darrers dies. Dissabte passat va celebrar el seu gran acte a la Sala New York. 

La CUP ha estat equidistant i ha repartit els seus projectes i propostes al llarg dels 15 dies de campanya. Amb un discurs menys contundent del que s'esperava, els independentistes són conscients que no revalidaran els sis regidors aconseguits el 2015


Analitzem la campanya dels partits polítics amb representació al consistori

Junts per Reus aposta per aconseguir governar amb una majoria

El candidat de Junts per Reus, Carles Pellicer, aposta per aconseguir governar amb una majoria àmplia que li permeti desenvolupar un projecte de ciutat, que segons el líder, s'ha vist frenat per la crisi econòmica i la inestabilitat política dels darrers 8 anys.


La CUP es manté com l'alternativa

El partit espera superar els resultats de 2011 i treure 2 o 3 regidors, però sent conscient de què és molt difícil mantenir els sis representants actuals.


Débora, la candidata oculta

Ciutadans, al llarg de la campanya electoral, ha semblat que s'amagava. El partit, que va expulsar l'anterior portaveu municipal, Juan Carlos Sánchez, ha intentat amagar el màxim la seva candidata, Débora García. Una advocada reusenca, amb una llarga trajectòria a la ciutat, que només ha protagonitzat un acte electoral, més enllà dels debats i les entrevistes. 


El PSC centra el seu programa en matèria d'habitatge

Els socialistes reusencs han centrat el seu programa en matèria d'habitatge: volen promoure pisos amb serveis per a gent gran en diverses zones de Reus perquè puguin facilitar la seva vida autònoma. També defensen recuperar la policia de proximitat i la figura d'agents cívics, a més del desdoblament del CAP Sant Pere a l'edifici de l'antic hospital.


ERC vol l'alcaldia

Els republicans han fet una de les campanyes més fermes i tenen molt bones sensacions després dels resultats a Reus de les eleccions generals del 28 d'abril.


El PP, un espectador més de la campanya electoral

El candidat del Partit Popular a Reus, Sebastià Domènech, es mostrar com l'única garantia d'èxit de la dreta municipal. De fet, espera que  la desfeta a Ciutadans els beneficiï. No obstant, si tenir en compte els resultat de les passades eleccions generals, VOX va superar als populars. Uns desenllaç que Domènech no es pot permetre repetir, si no vol que el futur de la formació tingui els dies contats a Reus.


Ara Reus aposta per una forta campanya 

Ara Reus ha apostat per una forta campanya amb molts actes per explicar els principals punts del seu programa electoral que incorpora projectes en àmbits diversos com administració i serveis, municipi i territori, societat i cultura o economia i comerç.