Back to top

Les DPOS a canvi del conveni col·lectiu

L'acord per renovar el conveni col·lectiu es produirà en les properes hores. Segons fonts sindicals la plantilla hauria acceptat que els complements per productivitat estiguin subjectes a l'equilibri pressupostari i, per tant, al dèficit de l'Hospital Sant Joan.
Rpresentants del treballadors durant les negociacions pel conveni

Representants de la direcció del centre hospitalari i del comitè d'empresa estan reunits des d'aquest matí per desencallar les negociacions del conveni col·lectiu, prorrogat des del mes de desembre passat. De moment els treballadors ja tenen garantit el manteniment del plus d'antiguitat i es molt probable que mantinguin també el pagament del plus de fidelitat dels treballadors de més de 25 anys.

Ara bé, la moneda de canvi han estat les DPOS. Segons la presidenta del comitè, Alícia Martín, han acceptat que els complements per productivitat - part del salari dels treballadors- estiguin subjectes a l'equilibri financer de l'hospital, per la qual cosa, el seu pagament estarà estrictament vinculat al dèficit del centre hospitalari. "La màxima a l'inici de les negociacions era mantenir conveni propi, perquè algunes de les nostres condicions estan per damunt de les del conveni del sector", ha argumentat Martín.

L'entesa podria arribar en les properes hores després de mesos de negociacions i està previst que l'acord tingui una vigència de tres anys. Segons els representants dels treballadors intentaran incloure clàusules per tal que s'apliquin millores salarials i laborals quan el quan el sector les incorpori.