Back to top

Les dues cares de la vaga general

La gran majoria de petits comerços del centre de Reus han secundat la vaga, mentre que les grans superfícies i les franquícies han aixecat la persiana.
VAGA

El centre de la ciutat s'ha llevat tranquil i calmat, com si d'un dijous com qualsevol altre es tractés. Amb tot, alguns petits símptomes deixaven intuir que la d'avui no era una jornada normal.

Ja des de primera hora, petits grups de gent es preparaven i mostraven el seu rebuig al judici que s'està duent a terme al Tribunal Suprem. A la plaça del Mercadal, on poques hores després s'havia de produir una manifestació, la Maria Maçana, de la sectorial de les dones Cap Dona en l'Oblit, lluïa una pancarta on es podia llegir 'No és un judici, és una farsa'. "Estem a favor de la vaga i volem demostrar la nostra opinió", deia. 

El comerç reusenc s'ha dividit entre aquells que han tancat els seus establiments i els que han decidit no fer-ho. La majoria dels petits comerços locals s'han posicionat a favor de la vaga mentre que les franquícies i les grans marques han obert les seves portes. La fotografia, al centre de la ciutat, mostrava les dues cares de la vaga general d'aquest 21F. 

Miquel Ferran assegurava que "pràcticament està tot obert però trobo malament que la gent vagi a comprar, han de fer com jo, que ja hi vaig anar ahir". 

A mesura que s'apropaven les 12 del migdia, la gent que passejava pels carrers, nodrint-los d'aparent normalitat, s'ha començat a desplaçar cap a la plaça del Mercadal, per donar el tret de sortida a la manifestació. Tot i haver estat convocada per un sindicat minoritari, la Intersindical CSC, la vaga ha aconseguit un gran recolzament gràcies al suport d'entitats socials i partits polítics.