Back to top

Les eleccions agràries estrenen el vot electrònic generalitzat a Catalunya

Entre avui i demà, els pagesos professionals de Catalunya escullen els representants de la Taula Agrària mitjançant les eleccions agràries, que es convoquen cada cinc anys. En aquesta ocasió, la votació es fa de forma telemàtica.

Quatre candidatures opten a ocupar llocs de poder a la Taula Agrària, l'òrgan de diàleg permanent entre el sector de l'agricultura i el govern de la Generalitat. Entre aquest dijous i aquest divendres se celebren les eleccions agràries, uns comicis que es convoquen cada cinc anys. La novetat més important d'aquests comicis correspon al vot electrònic i al cens universal, dues eines que s'han implantat de forma generalitzada a tot Catalunya. De fet aquesta és la primera vegada que s'aposta per aquest sistema, amb la voluntat d'implantar el vot telemàtic en futures eleccions.
D'aquesta manera, les paperetes i les urnes tradicionals han donat pas a les tauletes digitals per emetre el vot. Per facilitar-lo, s'han instaurat fins a 24 punts d'assistència a la votació al conjunt del Camp de Tarragona. 

mapa eleccions agràries

Un mínim del 15% de vots vàlids per obtenir representació

La gestió de la plataforma de votació electrònica anirà a càrrec de l'empresa MINSAIT-INDRA, companyia que també s'encarregarà de la celebració de les eleccions federals a Mèxic i que ja ha obtingut exemples d'èxit en eleccions com la Junta de Govern del Col·legi d'Advocats de València. Els resultats dels comicis es donaran a conèixer divendres a la tarda, un cop tancada l'urna electrònica. Per obtenir representativitat a la Taula Agrària, les candidatures hauran d'obtenir un mínim del 15% de vots vàlids. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades