Back to top

Les entitats del territori reivindiquen el 5J

A través de la campanya #ClamPelMedi5J, una quarantena d'entitats ecologistes s'han unit virtualment per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient. La iniciativa vol denunciar la situació d'emergència climàtica actual així com reivindicar les lluites de cada una de les entitats.
imatge de la campanya #ClamPelMedi5J

La Defensa de l'Ebre, l'aposta pel residu zero o denunciar l'especulació urbanística que recau sobre l'agressió del territori. Són algunes de les reivindicacions que aquest 5 de Juny, Dia Mundial del Medi Ambient es posen de manifest a través de la iniciativa #ClampelMedi5J.

La proposta ha agrupat quaranta entitats de tot Catalunya que a través de diversos videos han posat sobre la taula una vegada més, les diferents denúncies ambientals per les que lluiten. Ho ha fet la Plataforma pel Riu Siurana, que porta anys reclamant el cabal ecològic del seu riu, la xarxa de Comunicació Alforja Stark que denuncia el deteriorament de les muntanyes d'Alforja o GEPEC, que en aquesta ocasió ha criticat la proliferació de grans parcs eòlics i la desforestació ferotge pel lobby de la fusta.

Una manifestació que es visualitza amb els vídeos de les diferents entitats

Totes les entitats han presentat un vídeo on expliquen la seva lluita. Per altra banda la iniciativa també ha fet un clam telemàtic i ha presentat un altre vídeo on es  qüestionen les polítiques desenvolupades a Catalunya en matèria de Medi Ambient i Sostenibilitat, que han estat força criticades per algunes de les entitats durant la roda de premsa telemàtica de presentació. Segons diuen, no s'afronten ni s'aprofundeixen pels diferents departaments i conselleries.

La iniciativa també vol remarcar que la Covid-19 ha posat de manifest com l'acció humana afecta directament a la natura i qüestiona si és aquesta la normalitat a la que com a societat volem tornar.

canalreus a telegram

Notícies relacionades