Back to top

Les festes majors dels pobles, obligades a reinventar-se

La Selva del Camp i l'Aleixar han optat per apostar per actes com autocines o seguicis festius confinats.
fm

L'estiu és sinònim de festa major, però enguany les celebracions estaran marcades per la distància social i les mesures de seguretat per evitar contagis de covid-19. La manca d'una vacuna de la malaltia i la desescalada així ho han marcat, fent anar de bòlit a moltes entitats culturals i socials, així com també molts ajuntaments a l'hora de plantejar com celebrar les seves festes.

N'és un exemple la Selva del Camp, que fins dilluns commemora la festa major d'estiu, i on s'han plantejat un seguit d'activitats festives en què demana a la ciutadania a quedar-se als balcons i terrats per veure passar el seguici festiu des de la distància, així com també una programació especial radiofònica i televisiva per reviure l'encant de la festa a través de les pantalles. A l'Aleixar, per exemple, han optat per propostes més desconfinades, com és el cas d'un autocine a l'aire lliure que permetrà gaudir de bon cinema des del cotxe particular.

Són dos dels consistoris que s'han hagut d'afanyar per tancar el programa de festes, però d'altres encara tenen cert marge, com per exemple Almoster, que celebra Sant Abdó i Sant Senén a finals de juliol. L'última setmana de juny hauran de tancar tots els serrells, però de moment descarten qualsevol acte que contempli multituds.

Una de les festes més nostrades de l'estiu als Països Catalans és Sant Joan, una celebració que enguany també s'haurà de viure diferent. Les autoritats sanitàries demanen precisament que sigui 'minimalista' i evitar aglomeracions tot i que l'estat d'alarma s'hagi acabat per aquelles dates.

ENTREVISTA

canalreus a telegram

Notícies relacionades