Back to top

Les meduses no seran un destorb aquest estiu

El nombre d'aquests animals marins que s'han pogut veure fins ara a les aigües de la Costa Daurada és més baix que els altres anys. Des de l'Institut de Ciències del Mar, es preveu que la situació al litoral tarragoní segueixi així la resta de l'estiu.
meduses

Res fa pensar que aquest estiu les meduses impedeixin el bany a les platges. Les poblacions de meduses establertes a la Costa Daurada no han augmentat a la primavera, que és quan estan en període de reproducció, i això indica, segons l'Institut de Ciències del Mar, l'estiu seguirà sent tranquil per als banyistes.

Ainara Ballesteros, doctoranda de l'Institut, també apunta que "hi ha algunes poblacions de meduses establertes que sí que són urticants, però és el normal en aquesta època. No s'ha de generar cap alarma".

La temperatura de l'aigua tampoc és un factor que afecti directament a l'augment de la població. Les situacions que s'havien viscut en anys anteriors no es repetiran, sempre que la situació meteorològica no faci un canvi de 360 graus. La previsió del temps de cara les properes setmanes és favorable per als banyistes, i no es repetiran els episodis de finals d'abril, quan van aparèixer grans quantitats de l'espècie velella velella, de color blau, mortes a la sorra.

En el cas que rebem una picada de medusa, la recomanació és demanar ajuda al personal d'emergències de la platja i utilitzar gel protegit per un drap. Altres mètodes, que a priori semblen més casolans, poden empitjorar la pell. Ballesteros conclou que "mai s'ha d'utilitzar vinagre, amoníac o orina. Això el que fa és injectar una segona càrrega de verí al nostre cos, ja que les cèl·lules que hagin pogut quedar a la nostra pell es reactivarien i generarien una segona picada".

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades