Back to top

Les mesures de seguretat dificulten obrir mercadets de roba

A partir d’aquest dimecres, Cambrils recupera el mercadet ambulant, que des del decret de l’estat d’alarma, s’havia anul•lat. Ara bé, només onze paradetes de fruita i verdura han pogut obrir, donades les circumstàncies. De moment, les paradetes de roba veuen inviable tornar a vendre al carrer donades les dificultats que hi ha per complir mesures com la desinfecció de la roba.
mercadet

Els dimecres tornen a ser sinònim de mercadet ambulant a Cambrils. Després de vora dos mesos aturats, els paradistes tornen a ocupar part del passeig Albert amb fruita i verdura.

Una imatge però, que encara no és completa. Hi falten les parades de roba, que de moment, veuen inviable  tornar a vendre perquè veuen molt difícil complir les mesures de seguretat que se’ls exigeixen. D’una banda es troben amb el problema de l’espai, ja que les parades han d’estar separades dos metres entre elles i 6 metres amb les de davant, fet que complica trobar l’encaix en les ubicacions actuals. I de l’altra, les restriccions en aquestes primeres fases de desescalada, ja que només se’ls permet posar en marxa una part de les parades, circumstància que els marxants no estan disposats a acceptar.

Per tot plegat, reclamen a les administracions un cop de mà per poder rebaixar el sotrac que està representant per a ells la pandèmia del coronavirus. Una de les altres mesures de seguretat que els preocupa és la desinfecció de la mercaderia, ja que el fet de ser un negoci ambulant els ho complica al no comptar amb electricitat a peu de carrer, un fet que dificulta comptar amb vaporitzadors.

Reus descarta l'obertura immediata dels mercadets

D’altra banda, des de les administracions es treballa per la tornada a la normalitat d’aquest sector comercial. En aquest sentit, des de Reus, on pràcticament la totalitat de paradistes són de roba i complements, es descarta l’obertura immediata dels mercadets de l’entorn del Mercat Central i del Mercat del Carrilet, com a mínim, fins que es puguin garantir totes les mesures de seguretat tant per als paradistes com per als clients. Fins i tot, es parla d’un hipotètic trasllat en una zona cèntrica on es puguin complir les distàncies de seguretat.

Un escenari amb el qual també treballa Cambrils, que veu l’avinguda Charles Darwin com una possible solució. Paral·lelament, i mentre els marxants no puguin instal·lar les seves parades, se’ls ha condonat la taxa d’ocupació de la via púbica, i en aquest municipi costaner no es descarta ampliar les ajudes al sector en un futur proper, tal com destaca el regidor de promoció econòmica de Cambrils, Oliver Klein. 

Tots els escenaris, de moment, segueixen pendents de les futures indicacions de les administracions i a l’espera del canvi de fase del territori, que pot donar més esperances a un sector que també ha quedat tocat per la crisi de la covid-19.

canalreus a telegram

Notícies relacionades