Back to top

Les obres més importants de pintura flamenca i holandesa al CaixaForum

CaixaForum Tarragona exposa, per primera vegada a l'Estat espanyol, la selecció més important de pintura flamenca i holandesa provinent del Museu d'Art i Història de Ginebra, a Suïssa. Una exposició formada per més de 40 obres del segle XVI i XVII, amb les que es proposa un recorregut per l'estil flamenc i els nous gèneres que van sorgir a l'època daurada dels Països Baixos.
Les obres més importants de pintura flamenca i holandesa al CaixaForum de Tarragona

Retrats, paisatges o al·legories són alguns dels àmbits que es poden veure en aquesta nova exposició que acull el CaixaForum de Tarragona. Una selecció de les 48 obres més importants de pintura flamenca i holandesa provinents del Museu d'Art i Història de Ginebra, que honora alguns dels artistes més destacats del segle XVI i XVII com Pieter Brueghel, Van Haarlem o David Teniers, entre altres. Una exposició amb què es vol donar a conèixer l'estil flamenc i explicar el naixement del gènere costumista en el context socioeconòmic de l'època.

Unes obres que intentaran que l'espectador s'oblidi per un moment que es troba al 2018 i viatgi als segles anteriors. Per aquest motiu, també s'han creat una sèrie de conferències paral·leles a l'exposició perquè els visitants puguin entendre encara millor la pintura flamenca.

La primera serà 'Creació, història i dignitat humana' el dia 10 d'octubre. La segona serà 'Pintar l'arquitectura', el dimecres 24 d'octubre. Es continua el dia 7 de novembre amb 'La vida quotidiana: del luxe a la minúcia'. I s'acabarà el cicle el dia 21 de novembre amb 'Pintar, menjar i beure'. Totes les conferències es faran a les 19 h.

Cal recordar que el CaixaForum de Tarragona oferirà visites guiades tots els dissabtes a les 7 de la tarda, en català, i els diumenges a les 12 del migdia en castellà. A més, i si es vol anar en grup, també s'ofereixen una sèrie d'alternatives per compartir l'experiència de la millor manera possible.

L'exposició restarà oberta fins al 27 de gener del 2019