Back to top

Les ocupacions il·legals incrementen el nombre d'alarmes al barri del Carme

El nombre d'alarmes s'ha incrementat exponencialment en carrers com el Baix del Carme o de Sant Lluís. L'Associació de Veïns recomana a tots els edificis que se'n posin.

Un passeig pel barri del Carme és suficient. Hom hi veu un reguitzell de cartells que avisen que una empresa de seguretat, d'alarmes o de videovigilància opera en diversos edificis. En determinats carrers pràcticament tots els habitatges unifamiliars tenen cartells d'aquest tipus, i alguns edificis de pisos també ho tenen a la porta de l'entrada a l'escala. 

Aquesta és la resposta dels propietaris d'immobles del barri del Carme davant la problemàtica de les ocupacions il·legals. L'objectiu, de fet, és dissuadir als responsables de les màfies que ocupen pisos per després llogar-los a persones necessitades i enriquir-se. Alguns veïns de la zona expliquen a Canal Reus que davant els darrers casos -l'últim la setmana passada- han decidit incrementar la protecció. A molts d'ells els suposa una despesa que assumeixen amb resignació. 

Crida de l'associació de veïns

De fet, des de l'Associació de Veïns de l'Harmonia del Carme, expliquen que recomanen a tots els propietaris que posin alarma. Més encara si tenen la intenció de fer obres o reformes. Per contra, fan la petició als propietaris que no posin, sota cap concepte, rètols de 'es ven' o 'es lloga' per no donar a entendre que els pisos o habitatges estan buits. En alguns blocs s'han col·locat fins i tot càmeres de videovigilància. 

Josep Machado, president de l'associació de veïns, assegura que "és responsabilitat dels propietaris cuidar els habitatges, sobretot si són buits". Afegeix que des de l'Ajuntament s'estan fent inspeccions per tenir un registre de tots els immobles desocupats. 

Machado sí que demana més agents de la Guàrdia Urbana i més presència policial. Ara bé, fa un molt bon balanç de les càmeres de videovigilància que es van instal·lar al carrer del Vent ara fa un any i mig. "En les darreres setmanes han permès detenir a tres llades", explica el president dels veïns. 

Paraules clau:

Notícies relacionades