Back to top

Les ordenances fiscals de 2019 reben la seva primera aprovació

El curs polític a Cambrils ja s'ha estrenat amb el primer ple després de les vacances. La primera assignatura que s'ha impartit i en què s'ha basat aquesta sessió ha estat l'economia. La polèmica s'ha concentrat en una moció per demanar una oficina d'atenció al ciutadà a Vilafortuny. Ha estat en aquell moment quan l'activista Jorge Fernández ha increpat als polítics presents a la sala i ha estat obligat a abandonar el ple.
ple

Les ordenances fiscals per al 2019 ja compten amb la seva aprovació inicial, malgrat que només l'equip de govern hi ha donat suport. Des d'Hisenda, s'ha posat èmfasi en el fet que s'ha complert el compromís de no augmentar la pressió fiscalEn canvi, l'oposició en bloc ha donat l'esquena al document, el qual titllen d'immobilista i impropi d'un govern responsable, on asseguren, no hi ha més modificacions que les que obliga la nova normativa.

En l'extens debat polític d'aquesta primera sessió, que s'ha allargat cinc hores i mitja, no només les ordenances han estat objecte de discussió entre les diferents formacions. El pressupost 2018 executat fins aquest juny o bé les bases pels propers comptes municipals també han seguit endavant amb l'únic suport de l'equip de govern i l'abstenció de part de l'oposició. Però més enllà d'aquesta qüestió, la polèmica l'ha desfermat una moció que demanava la creació d'una oficina d'atenció al ciutadà descentralitzada a Vilafortuny. Un cop exposada, ha passat això:

L'activista Jorge Fernández, impulsor de l'Edifici Dignitat, s'ha encarat als polítics presents a la sala. Fernández denunciava que aquesta setmana, a Cambrils, s'han desnonat tres famílies. Ha estat Santi Gámez, regidor no adscrit, qui s'hi ha enfrontat de manera directa, i ha hagut de ser separat per altres companys. Finalment, agents de la policia local han obligat a Fernández a abandonar la sala. La moció que desencadenat aquesta situació ha estat rebutjada, a diferència de la resta que s'han presentat en aquesta sessió.

Més enllà d'aquest moment de tensió, que ha desviat per uns instants l'atenció de l'ordre del dia, la sessió ha seguit el seu curs. Així, s'han acabat aprovant mocions a favor d'impulsar mesures contra l'assetjament escolar, solucionar els problemes de visibilitat del pont de la Riera d'Alforja o d'aplicar el protocol que lluita contra les okupacions a Cambrils, entre d'altres.

Notícies relacionades