Back to top

'Les PCR serveixen, també, per alliberar l'ansietat'

L'Hospital Lleuger de Cambrils ha vist com, tot i la incidència del virus, ha caigut la càrrega assistèncial en un 40% respecte l'any passat. Amb tot, estan preparats per un possible rebrot.

Hi ha cues a les portes de l'Hospital Lleuger Antoni Gimbernat de Cambrils. Ara bé, són cues produïdes més aviat per la reorganització dels accessos que no pas perquè hi hagi un increment dels usuaris. De fet, segons la doctora Carolina Crespo, coordinadora mèdica del servei d'urgències,"estem assistint un 60% dels pacients que vam assistir l'any passat". Això els ha permès no haver d'incrementar la plantilla respecte altres estius. 

El que sí que mantenen és l'alerta davant un possible rebrot. De fet, el centre s'ha preparat per evitar un col·lapse a les urgències. S'ha disposat un box per aillar-hi pacients sospitosos i n'hi ha dos més de preparats per si calgués. Es tracta d'espais ventilats i tancats respecte a la resta del circuït. "Quan un pacient hi entra, se li explica que no en pot sortir i si necessita qualsevol cosa ha de prémer el timbre i l'assistim a distància". 

A més, qualsevol possible positiu cal tractar-lo amb els equips de protecció indispensables. I després d'un triatge, es decideix si cal o no cal fer una prova PCR. En aquest cas, Carolina Crespo diu que "cal entendre el context" i que una persona que treballa en contacte amb més gent necessita una prova que descarti que té la malaltia: "Les PCR serveixen, també, per alliberar l'ansietat". 

Paraules clau:

Notícies relacionades