Back to top

Les preinscripcions escolars seran del 13 al 22 de maig

Es recomana fer el tràmit telemàticament arran de l'emergència sanitària de la COVID-19
les mans d'un nen fent deures

La preinscripció escolar per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria serà del 13 al 22 de maig.

Com a prevenció davant la Covid-19, enguany es promou fer el tràmit de manera telemàtica a través del portal preinscripcio.gencat.cat. D'aquesta manera s'elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre i es substitueix per utilitzar un formulari online i enviar els arxius escanejats o fotografiats al correu electrònic del centre escollit en primera opció.

Preinscripció presencial amb seguretat, per a qui ho necessiti

Tot i això, les escoles podran atendre preinscripcions presencials per a famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic. Aquesta alternativa serà del 19 al 22 de maig. Per fer-ho però caldrà demanar cita prèvia al centre que s'esculli com a primera opció i es podrà obtenir a les webs dels centres la informació necessària per dur el tràmit amb total garantia de salut i seguretat. Així, els centres informaran sobre com es farà l’atenció presencial:

  • Al centre hi ha d’anar el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona).
  • Avisar que han de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. En el cas que el centre prevegi que farà emplenar les sol·licitud en paper, convé recomanar que portin el seu propi bolígraf.
  • Recordar la recomanació de portar mascareta i guants.
  • No poden acudir les persones de grups d'especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

taula d'escola

Els estudis postobligatoris, entre el 29 i el 17 de juny

  • Les preinscripcions de batxillerat seràn del 27 de maig al 3 de juny
  • Cicles de grau mitjà d’FP i d'arts plàstiques i disseny del 2 al 8 de juny
  • cicles de grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny del 10 al 17 de juny, 

Període de matriculació

Pel que fa a la formalització de la matrícula, el centre ha de gestionar el tràmit a través de cites prèvies, utilitzant l’eina corporativa o el telèfon. També es podrà substituir la gestió presencial per a la confirmació de matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia del centre.

Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol. En el cas del primer cicle d’educació infantil,  serà entre el 17 i el 23 de juny. Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol –els pendents de l'avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre-.  Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades