Back to top

Les reiterades ocupacions il•legals mantenen el barri del Carme en alerta

Un grup de set okupes ha accedit a un pis del carrer Arquitecte Caselles, i gràcies a l'actuació dels veïns, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, han abandonat l'edifici.
Aquest dimarts a la nit s'ha tornat a produir un episodi al barri del Carme

El barri del Carme ha tornat a viure un episodi d'ocupació il·legal d'habitatges aquest dimarts al vespre. Fins a set persones han rebentat la porta del número 35 del carrer Arquitecte Caselles, i gràcies a la ràpida actuació dels veïns, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, els okupes han marxat per la teulada. Aquest és el segon cas d'aldarulls en aquesta setmana, després que dilluns els veïns evitessin una nova ocupació al carrer del Vent.

Segons el veïnat, el problema és la presència de moltes cases buides al barri, un factor crida pels okupes. "Aquestes cases no les pot habitar cap família, en canvi aquesta gent hi viu, molesten els veïns i fan les seves necessitats al carrer", explica el president de l'Associació de Veïns del barri del Carme, Josep Machado. "Diuen que s'ha fet un informe des de la Salut Pública i la Guàrdia Urbana, però Urbanisme si volgués podria desallotjar aquesta casa, perquè no és habitable", afegeix Machado. 

Un dels altres focus d'ocupació que preocupa a Reus és el de les naus del carrer Prous i Vilà, al barri del Carrilet. Des del Partit Popular es denunciava aquesta setmana la presència d'okupes a les fàbriques abandonades i es demanava urgentment l'actuació del govern per aturar la permissió d'aquestes ocupacions. És un fet recorrent i cada vegada més habitual que siguin els veïns qui impedeixen aquestes ocupacions, una situació que genera perill i molta inseguretat als carrers. "Hi ha hagut veïns als quals ja els han pegat, robat o deixat inconscients. També ens amenacen dient que saben on vivim i cremaran casa nostra. Contra ells no podem fer res ni els podem denunciar, en canvi ells fan el que volen", destaca Machado.

Els veïns afectats lamenten que la llei està a favor dels okupes, i reclamen una actuació més contundent en les ocupacions de persones que no estan en situació de vulnerabilitat social.

Paraules clau: