Back to top

Les saetes tornen a la Solemne Processó del Prendiment

Després de la Setmana Santa passada, en la qual no es van fer els càntics als passos per indisposició de la persona que ho fa, enguany s'ha canviat l'escenari. Les saetes s'han dut a terme des del vestíbul del Campanar de Reus.
Les saetes tornen al Prendiment

La Solemne Processó del Prendiment ha tornat a tenir saetes. Els tres passos que formen part de la processó que creua el centre de la ciutat en Dimecres Sant, han estat venerats al capdamunt del Fossar Vell. Des d'un balcó del vestíbul del Campanar de Reus, les saetes han torant a sentir-se i escoltar-se. 

la Solemne Processó del Prendiment està organitzada per les Confraries del Sants Just i Pastor, Jesús de l'Amargura i Sant Pere Apòstol i ha comptat tanbé amb la participació de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J, a més de diverses bandes que han actuat durant el recorregut, entre elles, la banda de la Germandat del Sant Crist de Lepant de Valls, que tancava el recorregut. Els Armats de Castellvell també han format part de la processó, en aquest cas, als llocs capdavanters. 

El Prendiment

El nom d'aquesta processó fa referència a l'escena en què Jesús es troba pregant a l'hort de les oliveres i és pres per la cohort romana, després de la traició de Judes. El recorregut de la processó s'ha iniciat al temple de la Puríssima Sang en direcció al Fossar Vell, on s'han dut a terme els càntics. Després s'ha pujat pel carrer Major fins a la plaça del Mercadal i posteriorment fins a la plaça del Prim.  Un cop aquí, s'ha baixat per la raval fins la parròquia de Sant Francesc.