Back to top

Les segones oportunitats són possibles

Reus té la primera botiga Amiga. La fundació Formació i Treball ha contractat a tres persones en una situació en risc d'exclusió social amb la inauguració ahir de la segona botiga a la demarcació de Tarragona. L'entitat aposta per un model d'economia social i sostenible. I, sobretot, per les segones oportunitats. La dada: el 70% de les persones que formen part d'aquest programa d'inserció laboral fan el salt a empreses ordinàries.
Inauguració de la primera Botiga Amiga a Reus

La Fundació Formació i Treball ha obert la primera Botiga Amiga a Reus. Es tracta d'un comerç de venda al detall de roba, sabates i complements de segona mà i de temporades passades. Però el que fa especial aquest establiment és que afavoreix la inserció laboral de col·lectius desafavorits, els quals es troben en una situació desfavorable o bé en risc d'exclusió social.

"Ha suposat una gran oportunitat perquè m'era difícil trobar feina", ha afirmat l'Ana Muñoz, una dels tres nous treballadors contractats per treballar en l'establiment. La seva companya Ligia Maria do Saintos també hi coincideix."El primer és mantenir els meus fills i sobretot l'autoestima", la qual estava "sota mínims perquè no treballar deprimeix".

Una segona oportunitat que es tradueix en un 70% d'inserció al món laboral ordinari segons dades dels responsables d'aquesta fundació. La responsable territorial, Marina Arnau, ha detallat que es tracta d'un projecte que "lluita contra l'exclusió social i per una economia més social, solidaria i sostenible". Per això, la fundació aposta per un model de reutilitzar i reciclar la roba.

La fundació ha donat feina a una vintena de persones a la demarcació de Tarragona. A Catalunya sumen un total de 292 persones en una situació de vulnerabilitat durant el 2016. Les botigues solidaries no són els únics projectes de l'entitat sinó que també compta amb altres serveis com un menjador social a Tarragona o recollida de roba i mobles i programes de formació.