Back to top

Les startups fiquen llum als reptes del Port de Tarragona

El Port de Tarragona ha acollit, per primera vegada, l'SmartCatalonia Challenge. Un concurs que busca incentivar les pimes i startups tecnològiques a crear solucions que donin resposta als reptes que plantegen els municipis i entitats del país.
reptes Port de Tarragona

FOTOGRAFIA: Port de Tarragona

Accessos ràpids i segurs al Port, monitoratge i seguiment de vehicles, identificació automàtica de personal acreditat i identificació automàtica de mercaderies. Aquests són els 4 reptes que el Port de Tarragona ha plantejat en el marc del concurs d'innovació SmartCatalonia Challenge.

Una iniciativa impulsada des del 2016 per la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu d'involucrar les pimes i startups en la creació de solucions tecnològiques per fer front als reptes que plantegen les entitats del territori.

reptes del Port de Tarragona en la SmartCatalonia Challenge

En total han estat 10 les empreses escollides per ficar llum als reptes plantejats per l'entitat portuària.

Objectiu: esdevenir una Smart City

Una jornada que ha estat presidida pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, així com pel mateix president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, els quals han destacat la importància d'esdevenir un país digitalitzat per a l'economia del territori.

Després del Port de Tarragona, l'SmartCatalonia Challenge intentarà solucionar els reptes plantejats per l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya i l'Agència Catalana de l'Aigua

Notícies relacionades