Back to top

L'escenari del FIMC canviarà d'orientació per reduir les queixes veïnals

Pendents encara de fer públic tres artistes internacionals, els organitzadors del festival han anunciat 9 dels 12 concerts previstos per aquest estiu.
escenari

L'escenari del Festival Internacional de Música de Cambrils no estarà orientat cap a mar en aquesta 44a edició. Pel contrari, enguany s'apostarà per canviar la direcció i així minimitzar les molèsties sonores que el festival provocava als veïns de la zona del Pinaret. D'aquesta manera, es dóna resposta a les reivindicacions del veïnat, que any rere any, manifestaven envers la celebració dels concerts al parc.

El pressupost invertit enguany s'apropa al milió d'euros, mentre que l'any passat, l'empresa que va agafar les regnes del festival després de la detenció del promotor Antoni Mas perdés 300.000 euros per l'anterior edició. Per donar continuïtat al festival, l'Ajuntament i la companyia Concert Studio han signat un conveni de tres anys de durada perquè s'encarreguin del funcionament d'aquest esdeveniment.

Paral·lelament, avui s'ha donat a conèixer gran part de la programació del festival. Noms com Jorge Drexler, Enrique Bunbury Pastora Soler, Miguel Poveda o Sweet California marcaran el ritme les nits entre el 26 de juliol i el 12 d'agost a la ciutat marinera. Queda pendent encara descobrir tres artistes més de caire internacional que faran parada a Cambrils. Els noms però, no es donaran a conèixer fins que facin pública les seves respectives gires mundials.

Una altra de les novetats rau en la creació d'un 'escenari village', on es donarà veu a músics catalans de recent creació però que demostrin projecció per fer de teloners dels cap de cartell de cada nit. Segons l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, aquest festival promociona el nom del municipi arreu. A la vegada, ha posat èmfasi en el fet que Concert Studio hagi estat l'empresa guanyadora del concurs públic del festival, ja que considera que és una companyia responsable, professional i que ha demostrat la seva vàlua amb l'edició passada.

El vincle entre el municipi i el festival, segons els organitzadors, es vol potenciar aquest any. Per una banda s'està treballant en la col·laboració amb la Coral Verge del Camí -que enguany compleix 50 anys- i de l'altra, en la contractació de cambrilencs pel que fa al personal propi del festival. En total, s'espera contractar una trentena de persones del municipi en tres setmanes. D'altra banda, l'organització ha confirmat que part d'aquesta plantilla la conformaran persones amb capacitats diverses per tal de fomentar la seva integració al món laboral. 

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Notícies relacionades