Back to top

L'escolania de Montserrat encandila l'ermita de la Mare de Déu del Camí

L'ermita de la Mare de Déu del Camí ha quedat petita per la celebració dels 150 anys del Cardenal Vidal i Barraquer. Més enllà d'una conferència a càrrec del monjo Josep Massot i Muntaner, el plat fort de la jornada ha estat el concert a càrrec de l'escolania de Montserrat.
cor

Ni una agulla. L'ermita de la Mare de Déu del Camí ha penjat el cartell de complet per l'acte de celebració dels 150 anys del Cardenal Vidal i Barraquer. El monestir de Montserrat ha tingut un paper cabdal en aquest esdeveniment, que s'ha centrat en la figura i obra d'aquest fill il·lustre cambrilenc. En un primer lloc, el monjo benedictí Josep Massot i Muntaner ha fet un repàs a la vida del cardenal, tot llegint fragments de documents que van tenir una especial incidència en la seva persona.

El plat fort però, ha estat el concert extraordinari d'una quarantena de nens de l'escolania de Montserrat, que han ofert un repertori que ha combinat cançons clàssiques i modernes, tal com destaca Llorenç Castelló, director del cor de l'escolania de Montserrat.

Es tracta d'un dels cors de veus blanques més antics d'Europa, formada per nens d'entre 10 i 14 anys. El requisit més important és tenir una veu pura i sana. El concert a l'ermita ha despertat l'entusiasme dels assistents quan els joves cantaires han entonat els goigs a la Mare de Déu del Camí.

Notícies relacionades