Back to top

L'Estadi Municipal, a licitació per 25 anys de concessió

L'Ajuntament de Reus inicia la licitació de la gestió de l'Estadi Municipal i dels terrenys annexos. La concessió estableix un cànon de 6 milions per un període de 25 anys prorrogable fins a 40 anys. Així es pretén remodelar l'equipament per les exigències del futbol de primer nivell.
Inci proés licitació estadi municipal

El plec de condicions per la licitació de l'Estadi Municipal de la ciutat preveu que el concessionari haurà de pagar un cànon de 6 milions d'euros durant els primers 25 anys de concessió. Una concessió que es pot prorrogar en tres blocs de cinc anys fins un total de 40. Així, l'objectiu és adequar les instal·lacions als requeriments de la Lliga de Futbol Professional, unes inversions que se xifrarien en 3 milions d'euros com a mínim i que s'haurien d'executar en els tres primers anys des de l'inici de contracte. Aquestes inversions contemplen per exemple l'ampliació de l'aforament fins a 6.000 espectadors asseguts o bé el condicionament dels dos camps d'entrenament amb gespa natural entre altres actuacions.

L'alcalde Carles Pellicer ha assegurat que "si el concessionari marxes d'aquí dos anys o tres les inversions queden en propietat de l'ajuntament". Per la qual cosa, ha argumentat que les inversions estan garantides. Pellicer ha remarcat que es tracta d'unes inversions que el consistori no les pot assumir perquè "no té la capacitat econòmica" i ha considerat que "no podem fer inversions de grans magnituds quan hi ha altres prioritats". I en aquesta línia, el batlle ha explicat que la cessió de l'equipament suposarà un estalvi anual de més de 400.000 euros pel que fa al manteniment de l'Estadi.

D'altra banda, també ha insistit que es tracta d'una licitació amb totes les garanties jurídiques i, que per tant, " la licitació és lliure i si podrà presentar qui vulgui", en resposta a si s'havia arribat a un acord amb el Club Reus Deportiu. 

Pel que fa a altres detalls del contracte, l'equip de govern ha destacat entre les obligacions també s'ha inclòs l'ús de l'espai per esdeveniments esportius puntuals, mantenir el nom de l'estadi i també, la reserva de l'explotació comercial publicitària per campanyes institucionals. La tramitació de la concessió haurà de passar per comissió i ser aprovada posteriorment en el plenari municipal.