Back to top

L'estafa de Mas; interessos estratosfèrics per captar mig miler d'afectats

L'empresari podria haver aconseguit enganyar 500 persones oferint interessos anuals de fins al 60%. Amb els diners d'uns inversors pagava una part dels interessos d'uns altres, assegurant-se així el funcionament de l'estafa.
Antoni Mas

Mig miler de persones. Aquesta és la quantitat d'afectats que podria sumar la presumpta estafa organitzada per l'empresari Antoni Mas, conegut per ser el promotor del Festival Internacional de Música de Cambrils i l'organitzador de les competicions de ball de saló a diversos municipis catalans. Entre els estafats s'hi troben personalitats reconegudes, com ara l'expilot de Moto GP, Sete Gibernau, i l'empresa Finalter, que va comprar factures falsificades a Mas per valor de 38,8 milions d'euros.

El principal atractiu del producte que oferia Mas era un percentatge anual d'interès del 60%, que ell mateix, en la seva declaració policial, ha reconegut que es troba molt per sobre de la resta del mercat. Mas aprofitava els diners d'uns inversors per a pagar els interessos d'altres i garantir així el funcionament continu de l'estafa.

Notícies relacionades