Back to top

L'Estat, finalment, concreta en 200.000 euros la seva aportació a Mas Miró

Sis mesos han estat necessaris per què s'hagi fet efectiva la participació, que servirà per a afrontar les despeses bàsiques de la posada en marxa de la casa museu del pintor. Des de la Fundació Mas Miró es mostren satisfets amb la quantitat i asseguren estar negociant altres aportacions amb institucions i entitats tant públiques com privades.
L'edifici de Mas Miró, restaurat

Sis mesos. Exactament aquest és el termini que ha trigat el govern de l'Estat en definir la seva aportació econòmica al Mas Miró. Va ser al juny quan, en un bany de grandiloqüència, la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va anunciar l'entrada de la Secretaria d'Estat de Turisme al patronat de la Fundació Mas Miró.

Tot i la demostració de força escenificada aleshores, Sáenz de Santamaría va deixar la quantitat en l'aire. Fins a aquest desembre quan, en una compareixença posterior al Consell de Ministres, el govern espanyol ha concretat en 200.000 euros l'aportació econòmica de la signatura del protocol de col·laboració per a dos anys acordat al juny.

Una notícia que des de la Fundació Mas Miró valoren positivament i interpreten com un impuls a l'hora de seguir negociant amb institucions i entitats tant públiques com privades a nivell internacional. "Estem molt contents amb aquesta aportació perquè han estat mesos de treball i negociacions i aquesta aportació ens anima a seguir treballant per a trobar més finançament i la col·laboració amb altres institucions", remarca la director de projecte de la Fundació Mas Miró, Elena Juncosa.

Segons expliquen des de la Fundació, la quantitat aportada per l'Estat servirà per a la posada en marxa de la casa museu, que s'espera inaugurar el pròxim 20 d'abril, després d'una primera fase de rehabilitació de l'espai que ha costat 400.000 euros. Actualment el projecte de Mas Miró també rep finançament de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp i de la Diputació de Tarragona.

Notícies relacionades