Back to top

L'excel·lència guardonada als Premis Gaudí Gresol

L'onzena edició dels premis Gaudi Gresol han guardonat a deu personalitats de diversos àmbits per la seva notorietat i excel·lència. Entre els premiats Jaume Alsina, Francesc Orella, Pilar Rahola i Josep Vila en la categoria de Reusenc Il·lustre. Els premiats honorats per rebre el premi han apel·lat a la productivitat, la tenacitat, la innovació i l'humanisme com a motors de la societat.
Els deu premiats de l'onzena edició dels Premis Gaudí Gresol

Els Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l'Excel·lència han aplegat a cares ben conegudes del món de l'empresa, universitari, de la gastronomia, de la literatura i del àmbit televisiu i esportiu. El primer en recollir el premi ha estat l'empresari Jaume Alzina, un guardo dedicat al lideratge empresarial per la seva trajectòria professional al capdavant de la Corporació de Guissona. Alzina ha destacat la "productivitat" com a valor essencial mentre que l'actor Francesc Orella ha apel·lat a la part més "humanista", exemplificant-ho amb el personatge de professor de filosofia que encarna en la sèrie catalana de Merlí.

Innovació, tenacitat, tossuderia i l'amor a l'ofici han estat les paraules més escoltades per part de la resta de premiats com el sociòleg Manuel Castell, l'arquitecte Carme Pigem -en representació de RCR Arquitectes-, i el xef cambrilenc amb estrella Michelin, Joan Bosch i el Reus Deportiu d'Hoquei. L'escriptora i periodista Pilar Rahola, també ha clamat el trencadís de gaudí com a metàfora de la vitalitat econòmica del país.

El toc humorístic de la gala ha anat de la mà de l'escriptor Ildefonso Falcones, explicant batalletes del seu servei militar a Reus, i de l'escultor Artur Aldomà. Tots dos han estat els més aplaudits de l'auditori.

En aquesta edició Josep Vilà ha rebut el premi de Reusenc Il·lustre. Perplex i emocionat per aquest guardó Vila ha tret pit de les qualitats reusenques. L'acte de lliure dels premis Gaudí Gresol ha culminat amb el tradicional sopar solidari que ha aplegat unes 450 persones. Els diners recaptats es destinaran enguany a l'ONG de Càritas.