Back to top

L'hemeroteca passa factura a Esquerra a Reus

En un dels actes de precampanya, Noemí Llauradó va assegurar literalment que "Reus és un valor que està per damunt de qualsevol tacticisme partidista". Un mes i escaig després, Esquerra cedeix l'alcaldia de Reus a Barcelona perquè siguin els despatxos qui escullin el nou alcalde.
Noemí Llauradó

"Si no pensem nosaltres la ciutat, no la pensarà ningú per nosaltres, si no tenim una idea compartida podria passar que deixessim passar oportunitats presents i futures per a Reus. I això ho hem de fer contant amb tothom, perquè Reus és un valor que està per damunt de qualsevol tacticisme partidista". Amb aquestes paraules textuals, Noemí Llauradó, arrencava una conferència a Cal Massó a principis de maig, just abans d'arrencar la campanya electoral per les municipals del 26M. En aquell acte, els republicans apel·laven "a recuperar l'orgull de ser reusenc" i a fomentar l'autoestima ciutadana. 

Reus i Figueres

El partit s'ha acotxat davant la cúpula nacional, fins al punt, que amb escenaris encara oberts, Llauradó és aquest divendres a Barcelona, el que tanca totes les portes a negociacions in extremis per conformar un govern alternatiu. Esquerra ha llençat incomprensiblement la tovallola.

El mateix partit, amb el mateix escenari, a Figueres, no ha fet el mateix. Allà, els republicans sí que pactaran amb el PSC i la CUP per desbancar Junts per Catalunya. Un escenari que ja ha aixecat ampolles en alguns dirigents de JxC, com el vallenc Albert Batet. 

La diferència, segons algunes fonts consultades, és la Diputació. En el cas de Tarragona, ens trobem encara al ben mig de la partida d'un joc de cadires i Reus serà moneda de canvi.

Els despatxos de Barcelona decidiran qui és l'alcalde de Reus

Els dirigents dels partits decidiran quin nom es posa a l'urna aquest dissabte al migdia, durant el ple de constitució de l'Ajuntament. Els resultats electorals, les negociacions polítiques, els programes i projectes de ciutat i les necessitats dels reusencs, queden en segon pla. A falta de decidir-se definitivament l'escenari, tot apunta que Carles Pellicer revalidarà un tercer mandat. 

Urna