Back to top

L'homenatge a Pere Anguera pren forma d'escultura

L'obra de l'artista Salvador Juanpere s'anomena P.E.R.E i s'ha inaugurat aquest dissabte a la biblioteca Pere Anguera.
L'homenatge a Pere Anguera pren forma d'escultura

Quatre blocs de marbre blanc, un per a cada lletra que conforma el nom P.E.R.E. Aquest nom està lligat a l'escultura per diverses raons. Per una banda l'etimologia de Pere prové de la paraula pedra. Per una altra, també és el nom del patró de Reus i tenint en compte l'estreta relació de l'historiador reusenc amb la ciutat, fa que tot plegat aquests conceptes es fonguin en una peça artística que Juanpere ha creat en memòria del seu amic Pere Anguera.

L'escultura també incorpora diverses claus de coure, còpies del que es consideren les cases de l'intel·lectual reusenc com la seva casa de procedència al municipi d'Albi, La clau de la casa del carrer del Mar, on va néixer l'historiador i la del Centre de Lectura, d'on va ser president i hi va dedicar gran part de la seva activitat.

La iniciativa de dur a terme aquesta obra commemorativa va sorgir durant el període de Reus Ciutat de la Cultura Catalana per tal d'acompanyar la biblioteca Pere Anguera amb aquest homenatge. La inauguració s'ha dut a terme en aquesta ubicació amb una representació de música i ball a càrrec de Pep Macaya, Guillem Sanabra i Magda Borrul i la presència de l'alcalde Carles Pellicer, regidors del consistori i familiars i amics de l'historiador reusenc.

Notícies relacionades