Back to top

L'Hospital de Reus, referent internacional del tractament de dolor crònic infantil

És l'únic equipament hospitalari de tot l'estat espanyol que s'inclou a la llista mundial de l'associació internacional de l'estudi del dolor.
hospital

El dolor crònic es coneix com un dolor de llarga durada que en moltes ocasions, no pot determinar-se d'on prové. Segons una enquesta epidemiològica feta l'any 2003, l'11% de la població estatal pateix dolor crònic.

Un problema que no entén d'edats. Precisament per tractar el dolor en infants, l'hospital de Reus compta des de fa tretze anys amb un programa per a l’Estudi i Tractament del Dolor infantil ofert per la Càtedra del Dolor infantil de la URV.

crònic

Un projecte que per primer cop s'ha inclòs a la prestigiosa llista de la International Association for the Study of Pain a Europa. Es tracta d'un servei pioner que posa a la pràctica teràpies del grup de recerca ALGOS de la Universitat Rovira i Virgili. Des de l'Hospital Sant Joan, reconeixen que comptar amb aquest servei els permet comptar amb un suport extern per tractar el dolor infantil, des d'un vessant menys farmacològic.

Les famílies demanen més recursos

Les famílies, per la seva part, insisteixen que en aquests casos de dolor crònic, la salut mental dels pacients i del seu entorn és molt important. Per aquest motiu reivindiquen que es doti de més recursos aquests professionals. El servei que s'ofereix des de la Càtedra de dolor infantil és gratuït i atén a pacients d'entre 8 i 18 anys, així com també a les seves famílies. De moment, Reus es converteix en referent en aquest àmbit mèdic, sent l'únic hospital de tot l'estat espanyol que s'inclou en aquesta llista de clíniques de dolor pediàtric, que té com a objectiu posar en comú recursos d'excel·lència a escala mundial.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades