Back to top

L'Hospital Sant Joan signa el preacord pel conveni

Negociacions "dures". Així ho han qualificat els representants dels treballadors i els responsables de l'Hospital Sant Joan de Reus en la signatura del preacord pel conveni col·lectiu. Les dues parts han escenificat l'entesa aquest matí després de gairebé set mesos d'intenses reunions.
preacord

Els representants dels treballadors i la direcció de l'Hospital Sant Joan han firmat aquest divendres al matí el preacord per renovar el conveni col·lectiu. Es tracta d'un document que entrarà en vigor el proper gener i que tindrà vigència fins el 31 de desembre del 2019. Entre els punts de l'entesa es contempla l'actualització dels salaris en el límit que estableixi la Llei General dels Pressupostos de l'Estat i l'accés al nivell D de carrera professional fins a ara congelat. El preacord és el resultat de "dures" i " tenses" negociacions, les quals s'han allargat durant més de mig any. "Ha estat complex, no ha estat fàcil però, com que compartíem un objectiu comú al final hem acostat posicions", ha reblat la presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó. Per la qual cosa, la titular ha manifestat que "les dues parts ens podem sentir satisfetes".

En la mateixa línia s'ha posicionat la presidenta del comitè d'empresa, Alícia Martin, qui ha afirmat que "no recordo cap negociació tan dura com a aquesta". Ha considerat que és molt important haver aconseguit el manteniment de les mateixes condicions i que malgrat que es tracti "d'un acord de mínims ens dóna tranquil·litat".

Per altra, els treballadors estan pendents de la renovació del conveni del sector, ja que s'ha inclòs en l'acord la clàusula que especifica que el pagament de les retribucions variables- DPOs- d'enguany i les del 2018 estaran subjectes a l'equilibri pressupostari de l'hospital. "Entenem que quan se signi el conveni del Siscat segurament aquesta clàusula que condiciona els objectius la trauran i, llavors segurament nosaltres també farem el propi durant la vigència del conveni", ha asseverat Martín obrint la porta a la voluntat de cobrar els objectius per productivitat.

Pel que fa a les demandes interposades pel pagament pendent de les DPOs dels anys 2015 i 2016 els representants sindicals asseguren que mantenen el seu curs legal i, per tant, que seguiran lluitant per cobrar-les.

D'altra banda, està prevista una reunió properament entre els responsables del CatSalut i de la plantilla per fer-los partícips de l'elaboració d'un protocol que ha de donar pas a la constitució del consorci amb la Generalitat. Recordar que aquest ha d'entrar en vigor el gener del 2018.