Back to top

L'interès creixent per la cultura del vi reforça la figura del sommelier

Destacats sommeliers de tot l'estat espanyol han estat aquest cap de setmana a Falset per catar vins de la zona francesa de la Champagne. De la valoració que n'han fet, en sortirà la tercera edició de la Guia Melendo de vins de la Champagne, l'única que es fa en llengua espanyola. La trobada ha reunit una quinzena de sommeliers.
tast vins champagne

En total han tastat fins a 600 vins de tots tipus i sabors que s'han distribuït entre els participants. I és que els sommeliers consideren que en un dia no es poden tastar més d'una quarantena de vins, perquè sinó acabes perdent la capacitat de distingir-ne correctament les característiques. De la mateixa manera que el món del vi ha anat canviant, també la figura del sommelier s'ha anat transformant, i ara és molt més fàcil accedir a la formació, és per això que també arriba a més persones i hi ha més gent que s'hi interessa. A més, les sortides professionals per als sommeliers han crescut. No són només la restauració, sinó també en bodegues, botigues especialitzades o en tasques d'assessorament. Segons el sommelier David Seija, que ha estat treballant 13 anys al Bulli del Ferran Adrià, "si ho fas amb il·lusió i hi dediques bona part del teu temps, pots acabar convertint-te en un bon sommelier".

Però potser us preguntareu perquè el tast de vins de la Champagne es fa a Falset. Doncs segons Seija, perquè és un lloc tranquil, relaxant i amb aromes de raïm. Jordi Melendo, organitzador de l'acte, afegeix que el terrer del Priorat té unes característiques similars al de la Champagne.

Els participants a l'esdeveniment, que es du a terme cada dos anys, el qualifiquen de molt gratificant perquè tenen l'opció de tastar vins excepcionals i compartir l'experiència amb altres prestigiosos sommeliers. A la trobada s'han tastat vins que poden costar des de 25 o 30 euros fins a 700 o 800 euros l'ampolla.