L'interès creixent per la cultura del vi reforça la figura del sommelier
En total han tastat fins a 600 vins de tots tipus i sabors que s'han distribuït entre els participants. I és que els sommeliers consideren que en un dia no es poden tastar més d'una quarantena de vins, perquè sinó acabes perdent la capacitat de distingir-ne correctament les característiques. De la mateixa manera que el món del vi ha anat canviant, també la figura del sommelier s'ha anat transformant, i ara és molt més fàcil accedir a la formació, és per això que també arriba a més persones i hi ha més gent que s'hi interessa. A més, les sortides professionals per als sommeliers han crescut. No són només la restauració, sinó també en bodegues, botigues especialitzades o en tasques d'assessorament. Segons el sommelier David Seija, que ha estat treballant 13 anys al Bulli del Ferran Adrià, "si ho fas amb il·lusió i hi dediques bona part del teu temps, pots acabar convertint-te en un bon sommelier".
Però potser us preguntareu perquè el tast de vins de la Champagne es fa a Falset. Doncs segons Seija, perquè és un lloc tranquil, relaxant i amb aromes de raïm. Jordi Melendo, organitzador de l'acte, afegeix que el terrer del Priorat té unes característiques similars al de la Champagne.
Els participants a l'esdeveniment, que es du a terme cada dos anys, el qualifiquen de molt gratificant perquè tenen l'opció de tastar vins excepcionals i compartir l'experiència amb altres prestigiosos sommeliers. A la trobada s'han tastat vins que poden costar des de 25 o 30 euros fins a 700 o 800 euros l'ampolla.