Back to top

El Liverpool String Quartet destil·la llibertat a Castellvell

El segon concert del conjunt britànic aplega prop de 200 persones. Han interpretat obres de Puccini, Toldrà, Schubert i dues cançons tradicionals catalanes. Una actuació amenitzada amb la poesia recitada per l'actor Jaume Comas.
liverpool string quartet

La gira de concerts per la llibertat del Liverpool String Quartet ha fet parada al pati del Casal de la Gent Gran l'Era de Castellvell. La formació anglesa ha interpretat temes que apel·len al sentiment de llibertat i esperança pels polítics empresonats i exiliats.

El concert ha començat amb 'El Crisantem' de Giacomo Puccini, que després ha donat pas al compositor català Eduard Toldrà, amb l'obra 'Amb vistes al mar'. L'actor Jaume Comas ha complementat les obres "fent les introduccions textuals per fer de context, i així gaudir de la música".

'El cant dels ocells' i 'L'emigrant' són els dos temes que més han emocionat el públic. Durant la interpretació, s'ha projectat un vídeo amb imatges dels polítics a qui s'ha dedicat el concert. Un acte en què 'La mort i la donzella' de Franz Schubert ha posat el punt i final. El seu coordinador i membre d'Ars Aurea Sonora, Jordi Borràs, ha remarcat la pluralitat dels compositors escollits, ja que "la música és un llenguatge universal en què la llibertat és un denominador comú. Les composicions al llarg de les diferents èpoques s'han fet per expressar els seus anhels de llibertat".

El Liverpool String Quartet s'ha posicionat públicament contra l'actuació policial de l'1 d'octubre, i considera Catalunya com la seva segona casa. Per això, tot el que es va recaptar del marxandatge ha anat destinat a la Caixa de Solidaritat.

Avui dijous a dos quarts de nou del vespre oferiran el seu últim concert a Maspujols.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades