Back to top

Llagostins a la taronja | Cambrils al plat

En aquest programa ens decantem pels llagostins, un ingredient sempre vinculat a la cuina marinera, encara que no sigui dels més característics de la nostra costa.Aquest crustaci permet moltes elaboracions, com acompanyament o com a ingredient principal. Avui, és el protagonista de la nostra recepta.
miramar

EL RESTAURANT : MIRAMAR

El Miramar és un d’aquells establiments sense els quals Cambrils no seria tan Cambrils. La Jovita Dolç i l’Àngel Fernàndez ens preparen avui un clàssic de la carta d’aquest establiment que tot just ha complert 6 dècades. Un plat deliciós i fàcil de preparar... D’aquells que –ens explica la Jovita- sempre hi ha algú que en demana la recepta. Aquí la teniu, doncs... fixeu-vos-hi  bé!

LA RECEPTA: ARRÒS DE GALERES DE CAMBRILS

Ingredients per a 2 persones:

  • 6 llangostins
  • 1 taronja mitjana
  • 1/2 copa de vi dolç
  • 1 ceba de Figueres 
  • 1 fulla de menta
  •  Oli d’oliva DO Siurana 
  • 200 ml de nata
  • Sal
  • Curry
  • Pebre blanc

Instruccions

  • Talleu la ceba a daus tan petits com pugueu.  
  • Feu el suc de la taronja i reserveu-lo.
  • Marqueu els llangostins en una cassola baixa, retireu-los. 
  • Sofregiu la ceba a la mateixa cassola i quan s'hagi enrossit, afegiu-hi el suc de taronja. Un cop el suc s’hagi reduÏt, afegiu el  vi dolç i deixeu també que es redueixi.
  • A continuació afegiu la nata, la sal, el pebre blanc, una culleradeta de curry i els llangostins i deixeu que s’acabin de fer mentre es redueix la nata.
  • Emplateu i poseu una fulla de menta per decorar el plat.

 

CONCURS

concursmiro

 

Paraules clau:

Notícies relacionades