11:00 - 24 octubre 2017
Cambrils al Plat
Llagostins a la taronja | Cambrils al plat
En aquest programa ens decantem pels llagostins, un ingredient sempre vinculat a la cuina marinera, encara que no sigui dels més característics de la nostra costa.Aquest crustaci permet moltes elaboracions, com acompanyament o com a ingredient principal. Avui, és el protagonista de la nostra recepta.
EL RESTAURANT : MIRAMAR
El Miramar és un d’aquells establiments sense els quals Cambrils no seria tan Cambrils. La Jovita Dolç i l’Àngel Fernàndez ens preparen avui un clàssic de la carta d’aquest establiment que tot just ha complert 6 dècades. Un plat deliciós i fàcil de preparar... D’aquells que –ens explica la Jovita- sempre hi ha algú que en demana la recepta. Aquí la teniu, doncs... fixeu-vos-hi bé!
LA RECEPTA: ARRÒS DE GALERES DE CAMBRILS
Ingredients per a 2 persones:
- 6 llangostins
- 1 taronja mitjana
- 1/2 copa de vi dolç
- 1 ceba de Figueres
- 1 fulla de menta
- Oli d’oliva DO Siurana
- 200 ml de nata
- Sal
- Curry
- Pebre blanc
Instruccions
- Talleu la ceba a daus tan petits com pugueu.
- Feu el suc de la taronja i reserveu-lo.
- Marqueu els llangostins en una cassola baixa, retireu-los.
- Sofregiu la ceba a la mateixa cassola i quan s'hagi enrossit, afegiu-hi el suc de taronja. Un cop el suc s’hagi reduÏt, afegiu el vi dolç i deixeu també que es redueixi.
- A continuació afegiu la nata, la sal, el pebre blanc, una culleradeta de curry i els llangostins i deixeu que s’acabin de fer mentre es redueix la nata.
- Emplateu i poseu una fulla de menta per decorar el plat.
CONCURS