Back to top

Un llamp deixa Siurana sense llum durant set hores

Un llamp caigut aquest diumenge a Siurana ha tallat el subministrament elèctric de tot el poble, ha cremat la totalitat de la línia telefònica i ha deixat nombroses afectacions materials, entre les quals, destrosses a l'església de Santa Maria. El fets han passat al voltant de les 9 del matí. Els tècnics hi han estat treballant durant hores, i en torn a les 4 de la tarda s'ha restablert la llum. A partir de demà es començaran a valorar les afectacions.
llum església

Siurana ha passat sense llum tot el matí i fins a les 4 de la tarda. Un llamp que ha caigut aquest diumenge sobre l’església ha tallat el subministrament elèctric de tot el poble, ha cremat la totalitat de la línia telefònica i ha deixat nombroses afectacions materials. L’edifici més afectat ha estat la pròpia església de Santa Maria de Siurana, on s’han trencat vidres i ha quedat malmesa la teulada i una de les parets. De moment, però, encara no s'ha pogut fer un balanç dels danys ocasionats. Segons l’alcalde de Cornudella de Montsant, Salvador Salvadó "de moment s'estan començant a valorar les afectacions, que per sort, només han estat materials, però no serà fins demà quan es podrà fer un balanç dels desperfectes".

L’afectació s’ha produït a les nou del matí. “Hem sentit un soroll molt fort, com si fos una explosió”, explicava Carlos Domènech, propietari de Lo Refugi de Siurana. De fet, molts dels telèfons sense fil del poble han explotat, així com la caixa de les línies telefòniques.

L’incident ha afectat especialment comerços i establiments, que preveien bones xifres d’ocupació de cara al pont de l’1 de maig. “Hem perdut totes les reserves del migdia i tenim les neveres i els congeladors plens. Ara estem esperant que torni la llum per poder fer un inventari detallat de tot el que s’haurà fet malbé” explicava aquest migdia Pau Escriu, propietari de l’hotel La Siuranella i vicepresident de l’Associació de Veïns.

Per la seva banda, Domènech ha intentat posar-se en contacte amb tots els clients del refugi per posar-los al corrent de la situació, tot i que seguirà oferint serveis mínims. Aquesta nit tenien previst fregar el 100% d’ocupació. A més, el refugi també s'ha quedat sense aigua, ja que depèn d’un dipòsit que necessita electricitat per funcionar. De fet, el llamp també ha incidit en els dipòsits que subministren aigua al conjunt del poble de Siurana, però el servei no s'ha vist afectat".