Back to top

Llars Familiars adquireix un nou edifici a Reus

La Cooperativa Llars Familiars Habitatge Sostenible i Just ha adquirit un edifici amb quatre habitatges al nucli de Reus. Això permetrà donar un lloc on viure a persones o famílies que viuen en risc d'exclusió. Tot i que bona part de l'edifici s'ha de rehabilitat, calculen poder-lo habitar completament a partir de finals d'any.
Daniel Pi, Cooperativa Llars Familiars.

Feina de formiga. Així és com la Cooperativa Llars Familiars defineix el treball que duen a terme des del 2015. Aquesta primavera han sumat un nou edifici, en propietat, amb quatre habitatges situat al nucli antic de Reus. Un pas endavant que els permet comptar amb 12 habitatges pensats per als més desfavorits. L'edifici en qüestió necessita uns treballs de rehabilitació que es podrien allargar fins a finals d'any. El president de la Cooperativa Llars Familiars, Josep Moreno, subratlla que 's'ha de fer una neteja a fons, tot i que una persona ja hi està vivint i una vegada s'hagin rehabilitat la resta d'habitatges, tenir habitatges de dos dormitoris amb famílies monoparentals o una parella amb fills'.

Des de la cooperativa destaquen que dels 12 habitatges totals, només 4 són de la seva propietat, i la resta són de la Generalitat i la Fundació Hàbitat3. Daniel Pi, membre de la cooperativa, destaca que 'demanarem ajuda a l'Ajuntament de Reus amb cessions de sòl i també amb un treball coordinat amb Serveis Socials'. En quatre anys, han facilitat que prop d'una quarantena de persones tinguin un sostre.

Paraules clau: