Back to top

Llauradó presenta ferma candidatura a l'alcaldia

En una conferència a Cal Massó, davant de més de 130 persones, la cap de llista d'Esquerra a Reus exposa un reguitzell de propostes encarades a l'educació, la cultura, la sostenibilitat, l'economia, la cohesió social i l'impuls a l'àrea metropolitana. A la candidata republicana l'ha acompanyada la Consellera de Justícia, Ester Capella.
Llauradó i Capella

Si a la Cambra de Comerç, durant la conferència en el marc de l'Eix 2019, Noemí Llauradó es va limitar a exposar filosofia i ideari de la seva candidatura, aquest dijous al vespre, l'alcaldable per Esquerra ha fet un pas més. Llauradó ha dibuixat els seus desitjos d'una ciutat pròspera i sostenible. I ho ha fet amb propostes valentes, algunes d'elles, fins i tot agosarades. 

Entre d'altres, Llauradó s'ha tret del barret un espai escènic permanent a la plaça d'Anton Borrell; un Pla General de l'Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona; i un paquet d'ajudes per a que els nens i nenes de la ciutat no es quedin sense practicar una extraescolar a les tardes. Són només alguns exemples d'un programa que s'albira llarg i que la mateixa candidata ha assegurat que, almenys de moment, no vol comptar amb grans titulars: "Si algú es pensa que proposaré passarel·les va errat", ha deixat caure, en clara referència a l'alcalde Carles Pellicer i als candidats del PP i d'ARA Reus. 

Un Pla d'Acció Cultural amb recursos i objectius

Però Llauradó, segurament de forma més que volguda, sí que ha donat titulars. De fet, n'ha donat molts. Entre ells el d'un Pla d'Acció Cultural per una ciutat que ha definit com "sense projecte cultural". El pla, en consonància amb els agents implicats, estudiaria objectius a definir i otorgaria recursos. Objectius com una residència per artistes i un centre d'art, a més d'un consell de cultura i ajudes, beques i premis per a la dinamització de la cultura local. 

En d'altres aspectes, com el social, Llauradó ha criticat el sistema "assistencialisme" de l'actual govern i ha reclamat "garantir la dignitat" dels usuaris dels serveis socials. Per tot plegat proposa més habitatge social "i sancions si cal a les entitats bancàries" que no posin a disposició dels ciutadans el parc de pisos buits. 

Ester Capella i el municipalisme

Llauradó ha compta tamb la Consellera de Justícia del Govern català, Ester Capella, com a telonera. Capella ha reclamat la necessitat que la desena ciutat del país tingui "d'una vegada per totes una alcaldessa", i ha resaltat la importància dels Ajuntament en la construcció de la democràcia. "Els regidors i les regidores sou els que ens heu donat el que tenim".