Back to top

Llibreries de segona mà, el nou concepte de compra i venda de llibres

La capital del Baix Camp disposa des de l'abril d’un establiment que renova el concepte de la lectura. L'empresa Re-read presenta una nova forma de consumir llibres a baix cost, i facilita d'aquesta manera que la lectura sigui accessible per a tothom.
Llibres de la botiga Re-read

El carrer del Vent alberga una botiga diferent de compra i venda. Concretament, parlem de llibres de segona mà. Re-read és un innovador establiment que, lluny de semblar un antiquari, pretén que els llibres tinguin una segona vida. La voluntat d'aquesta llibreria és que els llibres circulin i que els gaudeixi el màxim de gent possible, evitant així que aquests es quedin als prestatges de les cases agafant pols.

Sergi Navarro, responsable de la llibreria Re-read, manifesta que el negoci va sorgir a partir de la idea que cada cop més la gent no sap què fer amb els llibres i es decideixen a portar-los perquè no els volen acumular a casa.

Els llibres, independentment de les seves característiques o rellevància, són comprats per un preu simbòlic de 20 cèntims. De la mateixa manera, els usuaris també compren els llibres en preus inamovibles. El client pot comprar 1 llibre per 3€,  2 per 5€  o  5 per 10€.

A més de l’aspecte comercial, la botiga té un caràcter social. A través d’unes butaques al centre de la botiga, es convida que els clients passin una estona tranquil·la per llegir. Les llibreries de segona mà atrauen tot tipus de públic, ja sigui pels baixos preus o per descobrir llibres descatalogats o usats.

L'establiment accepta tot tipus de llibres de les últimes dues dècades, exceptuant enciclopèdies o llibres de text. Malgrat ser una llibreria de segona mà, els llibres es renoven sovint. De fet, quan un llibre es queda estancat a la botiga, aquest es retira temporalment al magatzem i més tard reapareix a la botiga.

Les novel·les policíaques i la narrativa són les més buscades a Re-read. Els seus impulsors preveuen un augment de clientela en aquests mesos d'estiu, aprofitant que molts nens i adults decideixen endinsar-se en el món de la lectura durant les seves vacances.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades