Back to top

Lluitant contra l'estigma de la salut mental

La Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona porta 5 anys treballant per normalitzar aquest tipus de malalties entre la societat. Es per això que organitza diverses jornades on es convida a reflexionar i debatre sobre com es pot millorar el dia a dia de les persones afectades quant interactuen amb la societat.
Lluitant contra l'estigma de la salut mental

Les malalties mentals és un tema que avui dia encara esta molt estigmatitzat per la societat i que necessita molta feina en quant a sensibilització per normalitzar els casos existents. Es per això que fa 5 anys diverses entitats del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre dedicades a la salut mental van decidir unir-se per formar un punt de reflexió i debat sobre aquestes malalties i facilitar el dia a dia tant per els afectats com per a les famílies.

Maria Carmen Lòpez, presidenta de la Taula de Salut Mental comenta que "l'objectiu de les taules és que arribi a les famílies, que hi hagi més informació, més serveis perquè tot sigui més fàcil i que les famílies tinguin més coneixement. Que quan tu tinguis un problema de salut sàpigues com actuar i quins serveis hi ha per els teus familiar".

La Taula de Salut Mental desenvolupa diversos projectes a través de les seves comissions mitjançant jornades dinamitzadores per treballar la sensibilització de la salut mental a alumnes d'ESO, a personal de serveis socials o agents dels Mossos d'esquadra i Guàrdia Urbana entre d'altres.

La Paula Hoyoa és tècnica de la Taula de Salut Mental i explica que "ens falta gent que s'impliqui tant a nivell institucional com també persones en primera persona perquè la taula apostar per dinamitzar a través de persones que ho han viscut en primera persona".

En les jornades dinamitzadores es treballen en grup valors com la feina en primera persona de gent que ha viscut algun tipus d'experiència relacionada amb la salut mental. També es treballa la implicació de la societat i els diferents agents que tracten amb aquestes persones i també la promoció i el reconeixement de la feina que la Taula ha estat fent durant aquests 5 anys.

La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella diu que "Els diferents professionals, els diferents agents les persones que pateixen una malaltia mental tenim espai on podem reflexionar sobre com estem atenent les necessitats de les persones i això va molt bé perquè iguala als professionals amb les persones que estan afectades amb les persones que són professionals d'altres àmbits".

Tot i que en aquestes jornades s'aconsegueix que els participants aportin idees i reflexionin sobre com normalitzar aquests tipus de malalties, encara hi ha molta feina per fer, i des de la Taula asseguren que sensibilitzar a la societat i aconseguir més implicació per part de les administracions és clau per aconseguir-ho.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Paraules clau: